Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 5.12.2018 16:49

Kysymys: Rakentaminen ja puolisoiden välinen omarahoitusosuus verotuksen kannalta

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Meillä on puolisoni kanssa suunnitteilla uuden talon rakentaminen 100% minun omistuksessa olevalle kiinteistölle. Olemme suunnitelleet, että myyn puolisolleni osuuden kiinteistöstä niin, että omistusosuudet olisivat kaupan jälkeen 50/50.Ottaisimme tätä ja rakentamista varten yhteistä lainaa, ja lisäksi käyttäisimme omia säästöjä 115000 Eur. Minun omarahoitusosuuteni olisi 90000 Eur ja puolisoni 25000 Eur. Lainaa myöntävä pankki kehotti meitä kuitenkin selvittämään onko tässä tapauksessa eri suuruisilla omarahoitusosuuksilla verotuksen kannalta vaikutusta. Voiko verottaja siis esimerkiksi tulkita lahjaksi sen, että puolisot käyttävät itse talon rakentamiseen eri suuruisen määrän säästöjään?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mielestäni ongelmaa ei ole siinä, paljonko puolisot omia säästöjään rakentamiseen käyttävät, koska avioliitossa rahat joka tapauksessa sekoittuvat vuosien aikana....

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Rakentaminen ja puolisoiden välinen omarahoitusosuus verotuksen kannalta":
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: