Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 8.3.2023 14:6

Kysymys: Rannan ja rantaan johtavan kärrytien käyttöoikeus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Rakensin kesämökin v.2018 omalle tontille (kuivalle maalle) n. 120 m päästä rannasta, jonne lähtee yleiseltä maantieltä vanha kärrytie. Kärrytie on ollut kyläläisten yhteiskäytössä kymmeniä vuosia. Rannassa on kyläläisten yhteinen venevalkama. Tarkoituksenani on raivata pajukkoa rantakivikon päältä valkaman reunasta muutaman metrin leveydeltä johon toisin oman veneen. Kantatilallani (josta mökkitontti on lohkaistu) on käyttöoikeus / kalastusoikeus järveen ja ko. rantaan. Naapurilta olen saanut suullisen luvan pajukon raivaamiseen venepaikkaa varten. Ko. naapurin pelto rajoittuu rantaviivaan sakka. Mikä on rannan / järven yhteistä ns. ei kenenkään maata - jättömaata , jonka jälkeen alkaa naapurin viljelty peltosarka ?Kysymyksiä:   

Riittääkö jos on naapureilta erillinen kirjallinen lupa kärrytien käyttöön ? Kärrytie/polku rantaan ( n.100 m) on kahden naapurin omistamien peltojen välissä/rajalla ? Vai pitääkö perustaa erillinen rasitetie ? 


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: