Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 25.1.2023 17:32

Kysymys: Sisäilmaongelmien tutkiminen

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei,Kerrostaloasunnossani n. kk asumista takana ja kahtena päivänä on ollut ilmassa jotain liikkeellä, sillä aloin oireilemaan kuin ilmassa olisi pippurisumutetta. Toisena päivänä tilanne oli niin raju, että jouduin lähtemään asunnosta ulos hengitysvaikeuksien takia. Voimakkaimmillaan haju oli porraskäytävässä.Soitin hälytyskeskukseen toisena päivänä, puolen tunnin jälkeen he saapuivat ja yskivät myös paljon. Myöhemmin palokunta tarkasti tilanteen eikä lähdettä pystytty paikantamaan. Myrkyllisiä tai syttyviä kaasuja ei kuitenkaan havaittu ja todettiin, että tutkimuksia pitää jatkaa isännöitsijän toimesta. Kuinka toimia, kun isännöitsijää ei kiinnosta tutkia asiaa? Onko mahdollista vaatia kuntaa selvittämään asiaa jos asia ei etene? Entä maksamaan hotelliyöpymiset jos tämä jatkuu? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyllä taloyhtiön pitää asiaa tutkia, etenkin jos tilanne edelleen jatkuu.
Jos tilanne on normalisoitunut, ei asiassa liene akuuttia tarvetta sitä selvittää.

Voit toki tehdä asiasta rikosilmoituksen esimerkiksi vaaran aiheuttamisena, mutta epäilen hieman, aloittaako poliisi asiassa esitutkintaa.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Sisäilmaongelmien tutkiminen":
Markus Talvio
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: