Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 10.10.2018 1:42

Kysymys: sovintosopimus

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Mitä minun asiakkaana pitäisi tietää ennen kuin allekirjoitan sovintosopimuksen toimituksen ja urakan tehneen firman kanssa? Säilyykö ko. firman takuu ja virhevastuu kuitenkin, vai menetänkö ne?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vaikea sanoa tutustumatta asiaan paremmin. Sinulla tulisi olla käsitys siitä, että asian sopiminen sovintosopimuksessa luetelluin ehdoin on juridisesti järkevää.Siksi suosittelen, että tarkastutat sovintosopimuksen lakimiehelle vielä ensin. Riidan kohde tulee luonnollisesti yksilöida sopimuksessa, varmistaa vastapuolen nimenkirjoitusoikeus tai edustajan valtuutus, sopia asiasta aiheutuneiden kustannusten jakamisesta sekä välttää luopumasta esim. kokonaisuudessaan vaatimuksesta mahdollisista muista urakkasuorituksen virheistä. Takuun merkitys asiassa tulisi selvittää ennen sopimuksen allekirjoitusta ja tarvittaessa ottaa tästä maininta itse sopimukseen.

 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / sovintosopimus":
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: