Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 24.3.2020 12:2

Kysymys: Taloyhtiön hallituksen oikeus rajoittaa remonttin ajankohtaa ja kunnossapitovastuun siirron vaikutukset

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiön hallitukselta tuli tiedote jossa oli meidän taloyhtiön remonttiohjeet.Talomme on vanha ja sisàtilat kaipaa remonttia. Asukkaat ovat keskimäärin vanhoja ja kaipaavat omien kokemustein mukaan rauhaa ja hiljaisuutta. Valittivat mm vuokralaisteni lasten leikeistà keskellà päivää.

Lähetetyt ohjeessa monet asiat olivat lakisääteisiä tai muuten helposti ymmärrettäviä. Muutama kohta kuulosti pahalta yhdenvertaisuuden kannalta ja huoneiston hallintaoikeuden kannalta. Hallitus oli käsitellyt dokumentin kokouksessaan ja hyväksynet sen.1. Remonttiaika rajataan klo klo 8 ja 18 vàlille ja vain ma - pe. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että omatoiminen kunnossapito loppuu kaikilta työssäkäyviltä.  Remonttia vvarten pitäisi nyt ottaa lomaa tai palkata ammattilaiset. Naapurustosa rakennetaan uusia taloja ja siellä alkaa metelöiinti viimeistään klo 7 ja ovat usein töissä myös vkl. ¨è2. Perustason ylittävien laitteiden kunnossapitovastuu siirtyy osakkeen omistajalle. Koska olen huonoissa väleissä hallituksen jästen kanssa aktiivisuuteni takia usken että kaikki modernisointini lankeaa tähän kategoriaan. Esim rikkoutuneen seinävessan korjaus menee omaan piikkiini. Dokumentissä ei puhuttu mistää rajoitetusta taloyhtiön kunnossapitovastuusta vaikka rajaan x saakka. Missään ei myöskään lukenut että minun ei tarvitse vastaisuudessa osallistua muiden vessojen korjauksiin tai että muiden vessojen uusintojen yhteydessä minulle korvattaisiin asiaa mitenkään.Kysymys kuuluu onko nämä rajoitukset laillisia? Pitäisikö olla yhtiökokouksen päätös ja vaaditaanko näin raakaan remonttioikeuden rajoittamiseen yksimielinen päätös? Onko taloyhtön kompensoitava minun vastuulle siirtyviä laitteita nyt tai tulevaisuudessa kun kustannukset koskee muiden osakkaiden/taloyhtiötason korjauksia/uudistuksia?Nimimerkki:Töissä 9 - 17 mutta haluaa pitää itse asuntoni hyvässä kunnosssa. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Taloyhtiön hallituksen oikeus rajoittaa remonttin ajankohtaa ja kunnossapitovastuun siirron vaikutukset":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: