Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.9.2020 11:52

Kysymys: Tervehtiminen taloyhtiön hallitsemalla alueella

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Kun vuokralainen hyvän tavan mukaisesti tervehtii kohdatessaan muita asoy-taloyhtiön piirissä liikkuvia lain sallimalla (eli hyvän tavan mukaisella) tavalla, niin eräs asukas on kieltänyt tältä hänen tervehtimisen (”pärstä” ei ilmeisesti miellytä), mutta siitä huolimatta vuokralainen tervehtii tätäkin, joten onko se moitittavaa eli

voiko taloyhtiön hallitus antaa vuokranantajalle tällaisen toiminnan vuoksi varoituksen sillä uhalla, että kyseinen huoneisto otetaan taloyhtiön hallintaan?

Onko sellainen toiminta hallituksen taholta kunnianloukkausta, kun se on hankkinut lausuntoja asiansa eli varoituksensa tueksi muilta asukkailta, josta kaikki eivät ilmeisesti ole edes nähneet ”kiellettyä” tervehtimistä, vaan ovat tämän kieltäjän pyynnöstä antaneet lausunnon tälle, hallitukselle kerätyllä nimilistana?

Mihin syyllistyvät nämä nimilistassa olevat asukkaat?

Voiko toinen kieltää, ettei joku saa häntä tervehtiä lain sallimalla tavalla?

 


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

kuusiaidan alustan kattaminen
Taloyhtiön, n.1,3 m:n korkuisen kuusiaidan alusta on pahoin heinittynyt. Nurmikkoa leikatessa on kuusiaidan alustaa siistitty trimmerillä ja näin ilmeisest...