Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.5.2022 18:30

Kysymys: Tontille haudatut kotitalousjätteet

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Ostimme juuri omakotitalon (maaliskuu 2022). Kaupanteon jälkeen on käynyt ilmi, että tontille on haudattu ilmeisesti jo vuosikymmeniä sitten kotitalousjätteitä. Talon myyjät tiesivät haudatuista jätteistä ja nk. kaatopaikasta, mutta eivät kertoneet meille asiasta ennen kaupantekoa. Jätteet tontille on haudannut kiinteistön edellinen omistaja. Nykyisillä myyjillä on ollut tieto jätteistä, mutta eivät ole siivonneet niitä pois. Asia paljastui nyt keväällä. Jätteiden määrästä ei ole tietoa, pienellä kaivelulla "kaatopaikalla" on muovipusseittain maatumatonta kotitalousjätettä: muovia, metallia ja lasia.Onko myyjä velvollinen korvaamaan kaatopaikan siivouksesta aiheutuneet kulut?


Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Biolan pikakompostori täynnä valkoisia toukkia
Moi,Ostimme kesällä Biolanin 220L pikakompostorin johon olemme laittaneet kompostoitavat kotitalousjätteet, lähinnä ruoka-aineksia (ei kalaa eik&...