Vastauspalvelu suljetty toistaiseksi!
Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 12.11.2020 13:30

Kysymys: Uhkaa lakimiehellä

Rakennusoikeudelliset kysymykset

30v. vanha paritalo, hallintajakosopimuksella. Naapuri uhkaa lakimiehellä jos emme asenna syöksyränniä takapihalle. Piirustuksissa ei veden alastuloa  ole kyseisessä paikassa ole.. Pitääkö suostua kiristämiseen? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tähän sinun kysymykseesi en valitettavasti pysty vastaamaan, koska en tiedä asiasta enempää, enkä etenkään tiedä perusteluja sille, miksi naapurisi katsoo teillä olevan velvollisuus rännin asentamiseen?

Kiristämiseen ei pidä koskaan suostua. Yhtä lailla sinä voit uhata naapuriasi, että mikäli hän ei lopeta perusteettomien vaatimusten esittämistä, ottavat juristimme häneen yhteyttä ja vaadimme vahvistuskanteella tuomioistuimessa vaatimusten toteamista perusteettomiksi. Oikeudenkäyntikulut voivat nousta satakertaisiksi verrattuna yhden ränniputken hintaan. Eli, maalaisjärkeä voi ja saa aina käyttää. Myös naapuri.

Toivottavasti naapurisopu säilyisi ja asia ratkeaisi molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

 

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Uhkaa lakimiehellä":
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Palsamikasvi ongelmana
Kuinka hävitetään palsamikasvi, joka on levittäytynyt maastoon? Olen kitkemässä palsamikasvia, joka on levittäytynyt tiheäksi mato...