Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 8.1.2019 14:47

Kysymys: Valitus rakennusluvasta

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Voiko poikkeamisluvalla saadusta rakennusluvasta valittaa

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Jos rakennuslupapäätökset on tehnyt rakennustarkastaja tai muu viranhaltija yksin, kyseisistä päätöksistä ei ole valitusoikeutta, mutta maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 187 §:n mukaan päätöksistä voidaan kuitenkin siinä tapauksessa tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus kuntaan asianomaiselle viranhaltijalle 14 päivän kuluessa rakennuslupapäätösten antamisesta.
Jos rakennuslupapäätökset on antanut kunnan lautakuntaa, oikaisuvaatimusta ei tarvitse tehdä, vaan silloin valitus voidaan tehdä heti suoraan hallinto-oikeudelle. Maankäyttö- ja rakennuslain 192 §:n mukaan valitusoikeus rakennuslupapäätöksestä on muun muassa seuraavilla:
- viereisen tai vastapäätä olevan alueen omistajalla ja haltijalla;
- sellaisen kiinteistön omistajalla ja haltijalla, jonka rakentamiseen tai muuhun käyttämiseen päätös voi olennaisesti vaikuttaa;
- sillä, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa.Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Valitus rakennusluvasta":
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: