Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.7.2018 12:9

Kysymys: Vesiosuuskunta

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei.Mökillemme tulee vesi. Talveksi suljen päähanan, mikä sijaitsee keskellä aluettani. Sulkeminen ei toteudu, koska vettä tipottaa sulkemisesta huolimatta.

Sulkemisen teen varmuustoimenpiteenä, ettei vesi pääse vuotamaan putkistossa, varsinkin talvipakkesella.Vettä vuotaa mittaukseni mukaan 20 litraa tunnissa, vaikka tosiaan pääventtiili on suljettu. Olen ilmoittanut asiasta vesiosuuskunnalle, mutta he eivät ota asiaa omakseen. Mitä minun mielestänne pitäisi toimia?PS. jos keittiön hana on kiinni, silloin vuotoa ei ole, mutta talvella päähanan suljettua vettä juoksee siis 20 litraa luontoon tunnissa.
Jäsenen J366069134 antama (9.7.2018 16:30) kommentti

Siis ulkona oleva sulku on vesiosuuskunnan korjattava asia, eikä mökin, minun mökin omistajan vastuulla? Kyllä vai Ei?

Jäsenen PetteP antama (11.7.2018 11:55) kommentti

Lue littymäsopimuksesta kenelle se kuuluu. Todennäköisesti ja yleensä liittymähaltijan (mökin omistaja) vastuulla on tuo sulku ja putket siitä eteenpäin rakennukselle, eli sulkuventtiilin korjaus/vaihto menee sinun laskuusi.Putket ja hanat on muuten kunnossa, kun ei hanat kiinni vesi virtaa.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Siellä, missä liitytte runkojohtoon on teidän talosulkunne. Pyytäkää vesiosuuskuntaa sulkemaan ko taloventtiili ja selvittäkää jatkuuko vuoto.  Tämä talosulku ja putki, mikä johtaa vesimittarille on teidän vastuullanne, samoin tietysti kuin kaikki muukin putkistoon liittyvä.  Vesimäärä on niin suuri, että se tulee näkyviin luonnossa aika nopeasti, ellei putkea ole vedetty vesistössä. Kannattaa kävellä linjaa pitkin usein.  Ei kannata aikailla asian eteenpän viemisessä. Osuuskunnalta on tulossa melko suuri vesilasku mahdollisine viemäri- ja hulevesilaskuineen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Vesiosuuskunta":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: