Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 10.10.2018 10:45

Kysymys: Vesivahingossa taloyhtiön vastuu

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Aloitimme omaehtoisen kylpyhuone/sauna remontin. Suihkun kulmauksesta lattiasta paljastui kosteusvaurio/-vahinko. Siellä suoritettiin tutkimus taloyhtiön toimesta, jossa sama vahvistui. Keskustelin isännöitsijän kanssa jatkosta, hän kertoi, että kylpyhuoneen ja saunan kunnostus remontissa perustasoon siirtyy yhtiön vastuulle vahingon ilmaannuttua. Myöhemmin hän laittoi s.postiviestin jossa hän ilmoitti taloyhtiön vastuuln ja kustannusten rajautuvan vain vaurioituneeseen osaan, eli lattiaan. Voiko osakkaan vastuuta laajentaa ilman yhtiöjärjestyksessä olevaa mainintaa? Lattia avattiin, seinän alaosa automaattisesti vaurioitui ja seinä purettiin, myös kattopaneelit, sillä lattiaa ei voinut putkaa purkamatta muita. Onko asiata aiempia oikeuden päätöksiä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vastuuta ei voi laajentaa ilman yhtiökokouksen päätöstä. AsOylain 2 luvun 4 § mukaan yhtiön...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Vesivahingossa taloyhtiön vastuu":
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
Lakimies
Jäsenen J9612501010 antama (10.10.2018 16:12) kommentti

Kysyn tässä jatkokysymyksen. Taloyhtiössä ei noudateta As Oy lain 4 ja 5 lukua, koska yhtiöjärjestyksen 20§:n mukaan yhtiössänne sovelletaan osakeyhtiölakia.kuinka osakeyhtiölaki käsittelee asiaa?


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: