Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 9.9.2019 6:5

Kysymys: Viilennyspumpun käytön rajoittaminen ym.

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Asunto-osakeyhtiössä (kerrostalo) on annettu lupa viilennyspumppuja (1 asennettu). Erillisiä käyttörajoituksia ei ole asetettu aiemmin eikä myöskään vaadittu sopimuksen tekoa. Ongelma tuli kun asuntoomme asennettiin viilennyspumppu, joka sattuu olemaan hallituksen pj naapurin asunto. Nyt vaaditaan kirjallinen sopimus tiukkoine ehtoineen ja mm. käyttöä halutaan rajata 1.5.-30.9. ajalle ilman erityistä perustelua. Lisäksi on uksaasi, että parista varoituksesta voidaan yhtiön toimesta pumppu poistaa. Asiaa on valmistellut isännöitsijä yhdessä hallituksen pj kanssa. Kysymykseni: voidaanko viilennyspumpun käyttöä noin ajallisesti rajoittaa ja mitä mieltä ukaasista? Missä uudet ohjeet ja käyttörajoitukset tulisi hyväksyttää, kenellä päätäntävalta? Yhtiön hallituksen pj:n omat intressit?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tässä ei ole kysymystä, on vain otsikko?

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Viilennyspumpun käytön rajoittaminen ym.":
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja
Jäsenen Tiedonnälkä antama (9.9.2019 16:43) kommentti

Kysymys löytyy kyllä viestistä eroteltuna alkaen "Kysymykseni...." 

Jäsenen punainenpilvi antama (15.9.2019 20:44) kommentti

Rajoitus on hölmö mutta sillä ei ole mitään merkitystä koska sen aikana viilennystä ei tarvita. Pitäisi tietää asiasta jotain ennen kuin toimii.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: