Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue
pvm: 9.9.2019 6:5

Kysymys: Viilennyspumpun käytön rajoittaminen ym.

Rakennusoikeudelliset kysymykset

Asunto-osakeyhtiössä (kerrostalo) on annettu lupa viilennyspumppuja (1 asennettu). Erillisiä käyttörajoituksia ei ole asetettu aiemmin eikä myöskään vaadittu sopimuksen tekoa. Ongelma tuli kun asuntoomme asennettiin viilennyspumppu, joka sattuu olemaan hallituksen pj naapurin asunto. Nyt vaaditaan kirjallinen sopimus tiukkoine ehtoineen ja mm. käyttöä halutaan rajata 1.5.-30.9. ajalle ilman erityistä perustelua. Lisäksi on uksaasi, että parista varoituksesta voidaan yhtiön toimesta pumppu poistaa. Asiaa on valmistellut isännöitsijä yhdessä hallituksen pj kanssa. Kysymykseni: voidaanko viilennyspumpun käyttöä noin ajallisesti rajoittaa ja mitä mieltä ukaasista? Missä uudet ohjeet ja käyttörajoitukset tulisi hyväksyttää, kenellä päätäntävalta? Yhtiön hallituksen pj:n omat intressit?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tässä ei o...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Rakennusoikeudelliset kysymykset / Viilennyspumpun käytön rajoittaminen ym.":
Markus Talvio
, Suomi
OTM, Toimitusjohtaja
Jäsenen Tiedonnälkä antama (9.9.2019 16:43) kommentti

Kysymys löytyy kyllä viestistä eroteltuna alkaen "Kysymykseni...." 

Jäsenen punainenpilvi antama (15.9.2019 20:44) kommentti

Rajoitus on hölmö mutta sillä ei ole mitään merkitystä koska sen aikana viilennystä ei tarvita. Pitäisi tietää asiasta jotain ennen kuin toimii.

Jäsenen Tiedonnälkä antama (24.9.2019 6:21) kommentti

Olen samaa mieltä rajoituksen hölmöydestä, sillä viilennystä käytetään tarvittaessa. Tosiasiassa tarve tulee jo huhtikuussa, kun on suora etelä parveke. Taloyhtiö haluaa lisäksi poistattaa valkoiset asennuskourut, ovat kuulemma liian häiritsevät punaisessa tiiliverhoilussa. Itseäni se ei häiritse. Lisäksi parveke on lasitettu + parvekekaihtimet.

Jäsenen punainenpilvi antama (24.9.2019 20:7) kommentti

Kourut on helppo maalata tiilen värisiksi. Huhtikuussa sisälämpötila ei nouse liikaa kun huolehtii siitä että muuta lämmitystä ei silloin ole. Minulla on talossa ilmalämpöpumppu, viilennystä käytettiin mutta ei aina kun ulkolämpötila nousi 25 asteeseen. Yksinkertainen tapa tasata lämpöjä on pitää ovia auki  myöhään illalla ja aikaisin aamulla.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: