Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 5.8.2021 19:40

Kysymys: Betoniseinä haisee.

Sisustaminen

Hei,olen pintaremontoimassa 1971 kerrostaloa. Poistin makuuhuoneen yhdeltä seinältä vanhat tapetit ja maalit, jotka olivat hyvin tiukassa. Poistamisen jälkeen seinälle jäi pääosin vanha tasoite ja osin myös betoni tuli esiin.  Kun otin vanhat maalit ja tapetit pois, seinä alkoi haisemaan hyvin vahvasti, eikä haju ole lieventynyt, vaikka olen ylitasoittanut seinän kahteen otteeseen. Seuraavaksi pitäisi laittaa maalia pintaan, mutta huolestuttaa jääkö haju seinään. Onko kokemusta vastaavasta ja tietoa,  mikä hajun voisi aiheuttaa? Seinässä ei näy merkkejä kosteudesta ja hajua on vaikea kuvailla, mutta se on hyvin voimakas. Ehkä hieman kemikaalimainen, mutta samalla tunkkainen.

 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäisenä tulee mieleen tuo vanha seinätaoite. Tuohon aikaan tasoitteissa käytettiin kaseiinia, joka kostuessaan hajoaa ja muodostaa mm ammoniakkia ja sitä kautta voimakastakin hajua. Oletteko mahdollisesti käyttäneet tapetin irrotuksessa höyryä tai vettä, joka olisi voinut herättää tuon kaseiinin? Ongelma kyllä poistuu hiljalleen, mutta tietysti tuohon voisi tehdä nk. sulkumaalauksen, joka "sulkee" hajun seinän sisään.

pelargoniat
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / Betoniseinä haisee.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: