Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 2.8.2023 13:11

Kysymys: Kellarinlattian pinnoitus

Sisustaminen

-74 rakennettu omakotitalo isolla kellarilla 50 m2. Kuivan oloinen lattia, mutta tuoksuu kuin mullalle, maalle. Lattia päällystetty muovimatolla. Seinän alareunoissa 15-20 cm betonissa kuin kalkkia tai lievää tummumista. Onko muovimatto syy/ oikea valinta? Mikä pinnoite vai paljas betoni paras/ hajuttomin?

J411987165

 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Talon rakennusvuosi osaltaan kertoo, että rakenteet ovat rakennusajan määräysten mukaisia. Voisin arvata, että syyt löytyvät ulkopuolelta tai alapohjasta. Ts. sokkelin ulkopuolella voi olla alkuperäisiä rakenteita ja tuohon aikaan betonilattian alla oli yleensä ohut muovilevyeriste ja sen alla usein esim. vain tiivistä hiekkaa. Kapillarikatkoista ei tuolloin ollut tietoakaan, eli alapohjan mahdollisella kosteudella, salaojien huonolla toiminnalla ja talon mahdollisella painumisella maaperän kutistuessa on kaikilla samansuuntainen vaikutus, eli "kellarin" hajua syntyy. Tuota hajua ei pinnoittamalla tahdo saada pois, eli yrittäisin ensi selvittää noita syitä ja tehdä sen jälkeen päätöksiä, miten edetä.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / Kellarinlattian pinnoitus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: