Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 1.12.2018 14:54

Kysymys: sisävälioven maalaus ja siinä olevan lasin "peittäminen"

Sisustaminen

Hei!

Meillä on mökillä pari väliovea, jotka eivät ole standardimittojen mukaiset. Uutta ovea ei siis löydy, pitäi teettää ovet. Ajattelimme kuitenkin maalata ovet, mutta molemmissa ovissa on ikkunat. Toinen ovi on kylpyhuoneen ovi, joten lasi pitäisi saada peittoon. Olisiko hyviä ideoita tähän ongelmaan?

Haluaisimme myös ovet maalata valkoisiksi. Ovet on aikoinaan lakattu ja ovenpielilaudat ovat tummat ja tehty sellaisesta koristelaudasta, joi-

den hiominen on suorastaan mahdotonta. Olen kuullut, että on olemassa ns. tartuntamaalia, millä voisi pohjustaa ja sitten maalata siihen päälle. Onko tuollaista tartuntamaalia olemassa, vai olisiko jotain muuta ratkaisua?

Kiitollinen vastauksesta


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Yksi mahdollisuus on toimittaa ovet maalausliikkeelle, joka irrottaa tarvittaessa lasit, soodapuhaltaa puupinnat ja maalaa ovet, vaihtaa esim kuviolasin kylpyhuoneen oveen ja niin edelleen, myös listat voi toimittaa käsiteltäviksi.
Oheinen linkki ohjaa Sinut maalaus ohjeisiin jotka ohjaavat omatoimiseen maalaamiseen.

https://new.tikkurila.fi/kotimaalarit/koti/ohjeet_sisamaalaukseen/ohjeet_sisakalusteille/muut_maalausohjeet/vanhan_huonokuntoisen_sisaoven_tai_ikkunan_maalaus
Kylpyhuoneen oven lasit vaihtaisin kuviolaseihin, jolloin yksityisyys olisi kylpyhuoneessa turvattu.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / sisävälioven maalaus ja siinä olevan lasin "peittäminen"":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: