Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 23.2.2023 16:28

Kysymys: Talon ulkoseinä

Sisustaminen

Tarkoitus uusia talon ulkoverhous. Nykyinen tehty 1975 vaakavinopaneli joka on laitettu suoraan tuulensuojalevyn päälle ilman tuuletusväliä.  Paneli on hyväkuntoinen, ei lahoamista tai muutakaan ongekmaa. Kysymys: voinko jättää vanhan seinän paikoilleen ja laittaa tuuletusrimat  25x100 joitten päälle uusi panelointi myös vaakaan, paneli UVK 23x120, tehtaalla pohja-ja välimaalattu, pintamaali paikan päällä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyllä vanhan vaakavinopanelin voit jättää alle ja tuuletusrimat 25x100 päälle, ne ovat riittävät ja uusi vaakapaneli  pintaan. Tuuletus toimii kuten ennenkin.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / Talon ulkoseinä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Piha uuteen kukoistukseen
Hei.Olemma muuttaneet viime vuoden maaliskuussa paritaloon, jossa on metsämainen tontti.Se on pohjois-etelä tontti jossa talon edessä on nurmikkoa ja talon...
Aita / aidanne-ehdotuksia
Hei!Kaipaisin apua suunnitelmaan, etupihan aidaksi on suunniteltu pylväspihlajaa, mutta kaipaisin lisäsuojaa, koska talon edessä menee tie ja istutusaltaan...