Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 19.5.2015 4:48

Kysymys: Aloittelijan puunjalostus ongelmia.

Taimet

Ajatelin opetella varrennusta ja tökin tikkuja sinne tänne ja kävi tuuria.
Jalostin punaista japanin vaahteraa (lajia en tiedä, kasvaa lähistöllä) metsävaahteran taimiin. Onko tällä mitään mahdollisuutta onnistua? Punaisia lehtiä tuli kannon päässä olevaan vesaan, mutta kanto poistettiin, lisäksi on kumminkin kaksi taimea ruukuissa. Tapahtuuko hylkimisreaktiota, etten turhaan hoivaile?
Riippapihlajaa laitoin 2,5m pihlajan latvaan kaksi jalonnusta. Missä vaiheessa poistan perusrungon oksat, ettei latva kuivu? Rittääkö kaksi vartetta vai pitääkö lisätä ensi vuonna?
Pylväshaavan varrenukset pusikossa. Koskahan ne kestävät siirtää?

Tammela, 
Kysymyksiä: 36 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Varttaminen on hauskaa puuhaa - ja onnistumisprosentti sitä suurempi, mitä huolellisemmin on työnsä tehnyt! Varsinaista hylkimiseaktiota ei synny, jos saa vartteen osat laitettua hyvin kohdikkain (ei kasvi tunnista eri lajiketta!). Olet varmasti opetellut tarkkaan kaikki varttamisen niksit? Eikä kannata masentua, vaikka (kenties useimmat) kokeilut epäonnistuvat, vaan kokeilla uudestaan. Sopivia oksia riittää - ja lajikkeita!

Ps. Periaatteessa voit ottaa riskin ja poistaa pihlajan oksat ja luottaa varttamiesi riippapihlajajien kasvuunlähtöön. Kyllä 2 va...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Aloittelijan puunjalostus ongelmia.":

Kommentoi:*