Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 5.5.2022 16:36

Kysymys: Hevoskastanja. Jakaminen

Taimet

Hei!

 
Meillä on vanha hevoskastanja jonka juuret on maanpinnassa .Isoon juureen on kasvanut verso n 60 cm. Onko mahdollista saada siitä kasvaman uusi   puu kun siinä ole oli juuria? Miten sen voisi juurruttaa? 
 


 


 


 


 


 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Juurivesasta voi yrittää tehdä taivukkaan. Taivukasta ei katkaista emokasvista, ennen kuin siihen on kasvanut juuret. Vesa käännetään varovasti maata kohti niin että osa oksan sivusta on maassa kiinni. Oksaa ei siis taivuteta maahan ylösalaisin. Taivukas tuetaan paikoilleen, jotta juuret saavat mahdollisuuden kasvaa. 

Hevoskastanjan juurella maa voi olla kovaa ja kuivaa. Ennen taivukkaan kiinnittämistä kannattanee pehmentää ja kastella maata, jotta juurtuminen helpottuu. Jos maa uudelleen kuivuu, juurtuminen vaikeutuu. Kun taivukkaassa on juuret, voi sen leikata irti emokasvista ja istuttaa ruukkuun vahvistumaan tai suoraan lopulliselle kasvupaikalleen.

Vesasta tai muusta nuoresta oksasta voi myös leikata pistokkaan. Se työnnetään esim. kosteaan turpeeseen ja huolehditaan siitä, että kosteus on tasasista mutta ei kuitenkaan jatkuvasti kovin märkää.

Valitettavasti en osaa sanoa, kuinka innokas hevoskastanja on  juurtumaan tai juurtuuko se. Yleensä hevoskastanjaa lisättäneen siemenistä. Ammattiviljelijät käyttävät pistokaslisättävissä kasveissa usein juurtumishormonia.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Hevoskastanja. Jakaminen":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Hevoskastanja siemenestä
Pihapiirissämme on vuonna 2013 keväällä istutettu hevoskastanja Kuluneena kesänä se innostui kukkimaan. Nyt siinä on yksi kom...
Pihan korottamiseen paras maa-aines
Hei,Olemme rakentamassa omakotitaloa metsätontille (tontilla oli mäntyjä, Koivuja ja kuusia). Pihaa pitää nostaa ja muokata jonkin verran koska s...