Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 8.4.2019 10:46

Kysymys: Humalalajikkeet, jotka eivät aiheuta allergiaa

Taimet

Hei!

Pihallamme kasvaa melko isoksi ehtinyt ja näyttävä humala. Viime kesänä sitä vähän karsin ja siinä yhteydessä sain todella pahan nokkosihottuman tästä kasvista. Mitä siis siihen tilalle? Joku mainitsi syksyllä, että on humalalajike, joka ei aiheuta allergioita, mutta en ole tästä löytänyt mitään tietoa. Onko teillä tiedossa tarkemmin, mistä lajikkeesta kysymys? Tai sitten millä voisin muuten korvata humalan? Toisella reunustalla kasvaa villiviini.Kiitos ja hyvää kevättä! 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Humala (Humulus lupulus) aiheuttaa tosiaan monille ihokosketusreaktion, ns. ärsytysihottuman. Valitettavasti meilläkään ei ole tullut vastaan sellaista lajiketta, jolla tätä ominaisuutta ei olisi. Humalan taimia ja siemeniä o...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Humalalajikkeet, jotka eivät aiheuta allergiaa":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*