Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 7.6.2016 14:15

Kysymys: Istutusväli

Taimet

Haluaisin tietää, mikä on Fargesia rufa bambun istutusväli.

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Bambut kasvattavat juurakkoaan voimakkaasti ja nopeasti; ruukut käyvät pian ahtaiksi. Periaatteessa varsinaista istutusväliä on vaikea antaa - ja se riippuu taimen koostakin. Kookkaat taimet voi istuttaa metrin välein (tai 3 kahden metrin matkalle).

Enemmän on merkitystä sillä, kuinka nopeasti haluat saada tiiviin ja voimakkaasti kasvavan kasvuston . Bambut kasvattavat nimittäin ensin juurakkoaan - ja vasta sen jälkeen versojaan. Talvenkestoa ajatellen on tietenkin parempi saada vahva juurakko istutusvuonna, joten istuta hieman harvempaan, hieman entistä syvemmälle.

Ps. Jos kielitaito riittää, niin www.kimmei.com -sivustolta löytyy mielenkiintoista luettavaa - ja kuviakin!

krookus
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Istutusväli":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuija-aidan istutus korotettuun paikkaan
Hei! Suunnittelen rajan tuntumaan korotettua, n40 cm korkeaa erillismuuria, johon istuttaisin n. 2m korkean tuija-aidan. Suunnitelmissa saada jo "heti valmis" n...