Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 27.8.2013 19:22

Kysymys: Kiiltotuhkapensaan istutuksesta

Taimet

Hei!

Ostin puutarhamyymälästä uuteen pihaamme kiltotuhkapensaan taimia. Nyt luin netistä, ettei syysistutus ole edullista tuhkapensaille. Mitä minun kannattaisi huomioida istuttaessani kyseisiä taimia, jotta pensaat kuitenkin saisivat parhaat mahdolliset lähtimet? Asumme Pohjois-Pohjanmaalla. Vastauksesta kiittäen!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuhkapensaan syysistutukselle ei ole mitään estettä vaan nyt on yhtä hyvä aika, ellei parempikin aika, istuttaa niitä. Emme keksi mitään syytä sille, että tuhkapensas eroaisi tässä suhteessa muista koristepensaista.

Kiiltotuhkapensas on hyvin yleinen ja kestävä laji. Se sopii niin leikattavaksi kuin vapaanakin kasvatettavaksi, suojapensaaksi tai ryhmiin. Saa syksyllä näyttävän syysvärin. Pienet, mustat marjat ovat myrkyllisiä.

Kiiltotuhkapensas on hyvinkin vaatimaton kasvupaikkansa suhteen, mutta ihanteellisin kasvualusta olisi hiekka- tai moreenimaa (ei pidä savimaasta eikä seisovasta vedestä) ja valoisa, jopa aurinkoinen paikka. Valitse siis tuhkapensaillesi mukavan läpäisevä, valoisa paikka, kunnosta riittävän iso istutuskuoppa, kastele taimet ja istuta suurinpiirtein entiseen syvyyteensä, niin eiköhän taimesi keväällä taas innostu aloittamaan kasvuaan uudesssa kodissaan.
Ps. Voit istutuskuopan pohjalle piilottaa myös lannoitekätkön odottamaan juurten kasvua. Kiiltotuhkapensas pitää runsasravinteisesta kasvualustasta.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Kiiltotuhkapensaan istutuksesta":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Bonsaipuun uudelleen istuttaminen
Hei, Onko puu istutettu tarpeeksi syvälle kun juuret jäi noin pintaan vai olisiko niitä pitänyt leikata? Puu pudottaa todella runsa...
Parsa
Hei, minun parsapenkkini on monta vuotta vanha, haluaisin kunnostaa sen. Mistä aloitan kun vielä on kasvukausi? Katkaisenko versot vai nostanko koko par...
Istutus kohopenkkiin, turveharkot
Hei! Tarkoitus on siirtää metrin korkuinen timanttituija koivikon reunaan. Haluaisin tehdä sille "kohopenkin", koska istutusk...