Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 1.4.2016 15:0

Kysymys: Perennapenkki

Taimet

Hei!Kysyisin, mitkähän perennat/muut talvenkestävät, koko kesän kukkivat kukat sopisivat puolivarjoiseen seinänvierus kukkapenkkiini.

Kukkapenkin koko on L 50 cm x P 380 cm. Kuinka monta kpl/lajike.
Jäsenen J667778131  antama (11.4.2016 12:42) kommentti

Kiitos vastauksesta. En olisi ikinä osannut sijoitella perennoja ns. kolmiottain,  aivan ihana ratkaisu, perennaistutuksen värimaailma on aivan mahtava, koska tykkään juuri tuon värisistä kukista ja ne sopivat talon väriin. Olen ihan haltioissani.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vastauksen kysymykseen antoi via Garden Oy:n puutarhasuunnittelija Päivi Rahikka.

- Muistattehan, että seinänvierustapenkin tulee ensinnäkin olla vähintään 0,5 m irti sokkelista, jotta sen sijoitus on rakennustapaohjeiden mukainen (ei humusta sokkeliin) ja kasvit saavat tarpeeksi vettä (ei katon lipan alle, vaan niin että hyötyvät sadevedestä).

Valitsin suunnitelmaan nyt keskikorkeita lajikkeita, sillä kysymyksestä ei käy ilmi, onko kyseessä yksi- vai kaksikerroksinen talo.  Penkin leveys 0,5 m on melko kapea, joten suosittelen sijoittelua ns. kolmioittain; ei siis suoraviivaa reunakukkaa, vaan ryhmissä.

- Jaa istutusalue pituudeltaan kolmeen osaan (n. 1,3 m /osa) ja nämä sitten vielä kahtia. Jaa näin syntyneet neliöt kulmasta kulmaan vinoviivalla, jolloin saat 12 kolmiota.

- istuta kasvit luonnospiirroksen mukaan.

huom.! Muistathan käyttää kotimaisia taimia!
 

Työniloa,

Päivi

krookus
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Perennapenkki":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Perennapenkki varjoon
Asun V -alueella oulun lähellä ja suunnitteilla on perennapenkki paikkaan jossa talo on edessä sekä itä- että eteläpuolella ja autotall...