Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 1.1.2013 13:44

Kysymys: Pihlajako?

Taimet

Olen nähnyt Hangossa ja Pornaisissa pienikokoisia pihlajatyyppisiä puita, joissa on osittain tammimaiset lehdet ja erittäin suuret punaiset makeat marjat. Tahtoisin hankkia itselleni mutta mistä puusta mahtaa olla kyse ja mistä voisin hankkia?
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyseessä on varmasti jokin pihlaja, kuten ajattelitkin. Tarkempaa tunnistusta varten voisit ensi kesänä ottaa puusta lehden mukaasi ja poiketa jossain puutarhamyymälässä. Saatat tunnistusavun lisäksi saada vaikka ostettua kyseisen puun taimen. Tavallisessa kotipihlajassamme on 6-8 parinen lehtilapa, mutta esimerkiksi suomenpihlajassa ja taatanpihlajassa vain tyviosassa on lehdyköitä ja päätölehdykältään ne ovat yhtenäisiä. Ruotsinpihlajassa puolestaan voi olla vain 1 lehdykkäpari ja muuten yhtenäinen lehti. Myös muita pihlajia löytyy, mutta nuo em. lajikkeet ovat meillä ehkä yleisempiä.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Pihlajako?":

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: