Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 5.6.2017 3:42

Kysymys: Pystyykö katkennutta taimea mitenkään pelastamaan?

Taimet

Eli nuori Jalopähkinäpuu leikattiin tyvestä vahingossa poikki, niin onko tuolle enään mitään tehtävissä? Pystyisikö vaikka varttamaan tai onko mitään muuta tehtävissä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jalopähkinän puuaines on hyvin herkkä lahoamaan, joten sen leikkaamista tai kolhimista ei suositella ollenkaan - lisäksi se vuotaa keväisin myös mahlaa, joten kasvin katkaisu saattaa johtaa sen juuriston kuivumiseen. Mutta kyseessä on kuitenkin omajuurinen puu, joten alusta kasvattaminen olisi mahdollista; jos kasvi säilyy hengissä. Parasta olisi siistiä leikkauspinta ja antaa kasvin yrittää toipua kaikessa rauhassa. Toki voisi varttamistakin yrittää, jos taidot siihen riittävät. Toimenpiteen onnistumisesta emme osaa sanoa mitään.


Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Pystyykö katkennutta taimea mitenkään pelastamaan?":
Puutarha.net Vastaajat
Jäsenen J78759215 antama (6.6.2017 22:13) kommentti

Joo kyllä hyvin märkä on tuo kanta. Jos yritän vielä tuota varretusta niin kuinka se käytännössä kannattaa tehdä? Haastehan on saada nuo ylä ja alapäät pysymään kunnolla kiinni vastakkain toisissaan.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vanha pihapiiri
Hei,Ostin kolme vuotta sitten vanhan mummonmökin.Se oli ollut useita vuosia asumatta ja pihamaa oli villiintynyt ja luonnontilassa. Niitin pihapiiriä aika koval...
Mitä tapahtui päärynäpuulle?
Istutimme 2011 toukokuussa kaksi suomalaista päärynäpuun naisen korkuista taimea. Tonttimme on iso ja päärynäpuut ovat aivan eri puolilla to...