Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taimet aihealue Seuraava
pvm: 22.5.2016 9:47

Kysymys: Riippakeltasalava

Taimet

Ostin 3 vuotta sitten riippakeltasalavan. Tänä vuonna parimetriseen puuhun ei tullut lehtiä. Ihan alhaalla tyvessä on pieni oksa, jossa muutama pieni silmu ja lehti tulossa. Pitäiskö puu katkaista tapille ja jos pitää niin miltä korkeudelta? Puu on muutoin kasvanut hyvin ja kosteutta riittää.
Tammela, 
Kysymyksiä: 38 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Viime talvi (yhdistettynä huonoon syksyyn ja kevääseen) vei hämmästyttävän paljon puutarhakasveja. Onneksi salavasi ei kuitenkaan täysin ole menetetty.  Leikkaa pala palalta pois, kunnes näet kuoren alla selvästi elossa olevaa, vihreää kerrosta. Voi olla että joudut menemään hyvinkin lähelle herännyttä silmua (varovasti katki vaikkapa 5 cm silmun yläpuolelta). Sahaa siisti pinta ja suojaa isompi leikkauspinta haavanhoitobalsamilla. Jos haluat kasvattaa salavastasi taas puumaisen, niin kasvata riittävän pitkä piiskataimi (voi alussa kasvattaa useampaakin piiskaa, mutta jättää lopulta vahvin jäljelle) ja poista kaikki sivulle päin kasvavat haarat kunnes kasvi riittävän korkea.

Pajujen suku on kestävää - ja kyseessä jo muutaman vuoden ikäinen, hyvin juurtunut taimi, joten kasvua pitäisi tulla. Nyt vain on tarpeen ohjata kasvua säännöllisin, pienin hoitotoimin.

helianthemum
Arvostele vastaus kysymykseen "Taimet / Riippakeltasalava":
Puutarha.net Vastaajat

Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: