Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Tulisijat ja hormistot aihealue
pvm: 24.11.2022 21:44

Kysymys: Takan korvausilma

Tulisijat ja hormistot

Ostimme 90-luvulla rakennetun puuokt ja meille tulee Keddy merkkiseen takkaan ulkoa korvausilmaputki 110mm jossa vain hattu putken päällä jonka voi vain nostaa pois.
 


Kurkkasin valolla ulkona putken sisälle ja huomasin siellä mutkassa olevan hiekkaa ja kiviä. Mun mielestä näytti, että ilma ei pääsisi kulkemaan tarpeeksi hyvin takkaan tukoksen takia. Oletan, että aikaisempi perhe joka tässä on asunut ja lapsia ollut, että onko lapset ajan saatossa tiputtaneet sinne hiekkaa ja kiviä? Vai onko tuo ollut jokin keino vähentää tulevaa ilmamäärää? Mitä arvelette?
Korvausilmaputki tulee lattian alta elementeillä rakennetun takan oikeaan laitaan jossa on luukku josta ilma tulee takkaan.

 


Ulkona oleva korvausilmaputki on aika matala joten tilasin siihen tällaisen Vilpe Ross Saneeraussarja 125/110. Sopiiko?Tämä kysymys ei ole vielä saanut virallista vastausta.


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: