Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Vesi ja viemäröinti aihealue
pvm: 25.3.2020 15:21

Kysymys: jätevesi

Vesi ja viemäröinti

Miten toimia kun kuntamme on rakentanut kolmen rivitalon viemäriputkiston ja maaston tasaisuuden huomioiden siihen ei ole saatu tarpeeksi viettoa. Ja vaikeuksien ollessa viikottaista, oli vuonna 1998 päätetty kunnan toimin rakentaa pienpumppaamo . Tähän asti on maksettu kunnalle pumpun käyttämä sähkö. Nyt kun pumppu hajosi niin tuli tieto ettei kunta kustanna meille uutta pumppua eikä sähkötöitä mitä haperien johtojen vuoksi pitäisi uusia. Meille ei ole tullut ilmoituksia kustannusten muutosta (ennenpää nämä on tehty veloituksetta). Eikö asia järjen mukaan olisi niin että kunta on velvoitettu edelleen hoitamaan homman kun olemme aikoinaan liittymismaksut maksaneet ja se on kunnan toimesta hoidettu tähän saakka. Kävin viimevuonna jo kysymässä onko oikein että meidän pitää maksaa sähköt ja eikö kunnan pitäisi maksaa kaikki koska pitäisihän verkosto toimia, ei kuulemma kuulu. Onkohan jonkun muun kunna alueella toimittu näin?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Normaalisti kaikilla vesi ja viemärilaitoksilla on määritelty laitoksen toiminta alue, joka määrittelee missä menee kiinteistön ja laitoksen välinen raja. Mikäli kunnan rakentama linjaosuus ja pienpumppaamo on laitoksen toiminta-alueella, kuuluvat kunnossapito ja kä...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / jätevesi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Tarsala antama (27.3.2020 11:0) kommentti

Paperissa jonka olen saanut aikaisemmin kysyessäni sähkönkulutuksesta lukee, että 2 vuotta jätehuoltoon liittymisestä on täällä alkaneet ongelmat ja siksi kunta on päättänyt tehdä pienpumppaamon ja paperissa lukee näin , taloyhtiöt velvoitetaan rakentamaan uudet viemärin ulkopuoliset linjansa . Ei siinä puhuta muista velvotteista.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: