Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Vesi ja viemäröinti aihealue
pvm: 1.12.2019 21:21

Kysymys: viemärin tarkastuskaivon kaato

Vesi ja viemäröinti

1972 valmistuneen talomme viemäri (sukitettu 2016, korjaus 9/2018) tulee pihalla olevaan tarkistuskaivoon, josta neste jatkaa kulkuaan yhdisteputken kautta kaupungin (Helsinki) viemäriin. Kahdesta putkifirmasta on sanottu, että kaivon betonipohjan kaato on virheellinen, mikä voi aiheuttaa tukkeutumista. Emme kuitenkaan ole löytäneet korjaukselle tekijää, kysytty näiltä kahdelta. Minkälaisen firman puoleen kannattaisi kääntyä ja mitä pitäisi remontissa ottaa huomioon?
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mielestäni kaivon pohja ja putkien päät olisi piikatava auki,  jonka jälkeen asennetaan umpinainen yhdysputki johon yhdistetty puhdistusputki tulpalla. tällöin tasainen umpinainen muoviputki johtaa patoamatta viemärivedet kaupungin viemäriin . Jos putkiliikkeet eivät tee piikkausta niin pieni rakennus- tai maanrakennus urakoitsija voisi sen tehdä vaikka kokonaisuudessaan

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / viemärin tarkastuskaivon kaato":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen TI-mieskin antama (6.12.2019 21:44) kommentti

Tuo oli ennen yleinen tapa toteuttaa tarkistuskaivo, näki että viemäri toimii. Pohjan pitäisis olla kalteva viemäriin päin. Jos ei ole niin korjaa kallistus tai ainakin tarkista toimivuus pari kertaa vuodessa ja puhdista tarvittaessa kaivon pohja. Muuten ei kannata tehdä mitään jos viemäri toimii. Jos ongelmia niin tiedät missä vika ja puhdistus auttaa.

Jäsenen TI-mieskin antama (6.12.2019 21:47) kommentti

Kuka tuohon kaivoon mahtuu piikkaamaan, "pätkätyöläinenkö"?

Jäsenen ta19494KI antama (15.12.2019 17:13) kommentti

Pitäisi tosiaan olla poikkeuksellisen laiha tai sitten jättipitkä piikki, kaivo on kapea ja syvä.sad

Nyt pitäisi ensin löytää sopiva firma.

Jäsenen Tane  antama (27.2.2020 21:6) kommentti

Jos viemäri on toiminut vuodesta 1972, tai ainakin 2016, niin miksi korjata sellaista mikä ei ole rikki.

Jäsenen Eki  antama (11.3.2020 17:34) kommentti

Näyttäisi 800mm kaivolta. Kyllä siellä nippa nappa mahtuu työskentelemään.  Mutta kunnon tikkaat ja kaveri ylhäällä varmistamassa, etteivät viemärikaasut vie tajua.  Tai kunnon ilmanpuhallus ylhäätä kaivoon.

Yleensä kaivon matkalla  oleva takakaato ei vaikuta. Tuossa voi olla lähtevässä putkessa tukosta tai kaivo on vähän painunut jolloin lähtevässä putkessa on padotusta. 

Tärkeintä mielestäni on katsoa, ettei kaivossa lähtevän putken päässä ole riisteitä tai vastaavia, jotka alkavat keräämään paperia.

Jos ei ole niin varmaan paras vaan seurata,  ja tosiaan jos alimmasta viemäripisteestä vesi ei kunnolla häviä niin on parasta menne tarkastaamaan tämä kaivo onko siellä kertymää joka aiheuttaa tukosta.


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Pihlaja kuoriutuu
MoiOnko tälle tehtävissä mitään vai onko seuraavana vuorossa puun kaato?Kuoriutuminen alkoi viime kesänä ja nyt se on mennyt pahemmaksi...
harmaapihta tiputtaa neulaset
Hei!Kyselisin sellaista asiaa, että mikähän mahtaa vaivata tuota meidän harmaapihtaa. Huomasin viime kesänä sen neulasten pinnalla jotain va...