Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Vesi ja viemäröinti aihealue
pvm: 1.12.2019 21:21

Kysymys: viemärin tarkastuskaivon kaato

Vesi ja viemäröinti

1972 valmistuneen talomme viemäri (sukitettu 2016, korjaus 9/2018) tulee pihalla olevaan tarkistuskaivoon, josta neste jatkaa kulkuaan yhdisteputken kautta kaupungin (Helsinki) viemäriin. Kahdesta putkifirmasta on sanottu, että kaivon betonipohjan kaato on virheellinen, mikä voi aiheuttaa tukkeutumista. Emme kuitenkaan ole löytäneet korjaukselle tekijää, kysytty näiltä kahdelta. Minkälaisen firman puoleen kannattaisi kääntyä ja mitä pitäisi remontissa ottaa huomioon?
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mielestäni kaivon pohja ja putkien päät olisi piikatava auki,  jonka jälkeen a...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / viemärin tarkastuskaivon kaato":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen TI-mieskin antama (6.12.2019 21:44) kommentti

Tuo oli ennen yleinen tapa toteuttaa tarkistuskaivo, näki että viemäri toimii. Pohjan pitäisis olla kalteva viemäriin päin. Jos ei ole niin korjaa kallistus tai ainakin tarkista toimivuus pari kertaa vuodessa ja puhdista tarvittaessa kaivon pohja. Muuten ei kannata tehdä mitään jos viemäri toimii. Jos ongelmia niin tiedät missä vika ja puhdistus auttaa.

Jäsenen TI-mieskin antama (6.12.2019 21:47) kommentti

Kuka tuohon kaivoon mahtuu piikkaamaan, "pätkätyöläinenkö"?


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Pihlaja kuoriutuu
MoiOnko tälle tehtävissä mitään vai onko seuraavana vuorossa puun kaato?Kuoriutuminen alkoi viime kesänä ja nyt se on mennyt pahemmaksi...
harmaapihta tiputtaa neulaset
Hei!Kyselisin sellaista asiaa, että mikähän mahtaa vaivata tuota meidän harmaapihtaa. Huomasin viime kesänä sen neulasten pinnalla jotain va...