Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue
pvm: 12.6.2019 19:42

Kysymys: 50 luvun rintamamiestalon kellarin vaurio

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysymyksessä 50 luvulla rakennetun rintamamiestalon kellarin lattia/alaseinän kuvassa näkyvä vaurio.

Mistä mahtaa home tai homeen näköinen tulla. Rakennuksessa salaojat ja sadevesijärjestelmä asennettu 2000-luvulla. Lattian betonin alapuolella olevista eristyksistä ei ole tietoa. 

Kiitos vastauksesta etukäteen. 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Avaamalla seinä - ja lattiarakennetta asia selviää. Homekasvusto rakenteisiin syntyy, jos materiaalin pinnalla on esim. pölyä tai materiaali on orgaanista ainetta, puuta, paperia, pahvia yms. riittävä kosteus ja lämpötila. Suosittelen salaojien toimivuuden tarkastamista ja myös asennetun salaojaputken koko ja materiaali pitää tarkastaa, niin silloin voi homeongelmakin selvitä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / 50 luvun rintamamiestalon kellarin vaurio":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Isojen pensaiden siirto
Siirsimme viime kesänä täysikasvuisen pihajasmikkeen pihallemme heinäkuussa. Meiltä onnettomilta jäi istutusleikkaus tekemättä. Ka...