Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue
pvm: 12.6.2019 16:0

Kysymys: Alapohjan kosteusmittaus

Ylä-, ala- ja välipohjat

 Lattiarakenne on ylhäältäpäin: lakattu ponttilautalattia jonka alla välittömästi Höyry/kosteus-sulkumuovi ja sen jälkeen koolaus / mineraalivilla, tämän alla on betonilaatta ja ei ole tietoa onko laatan alla styroksilevy, mutta vähintään sorastus. Mitään tuulettuvaa alapohjaa ei siis ole. Ymmärtääkseni maakosteus pääsee nousemaan aina höyrysulkuun asti ja pari vuotta sitten ns. piikkianturimittauksella tulokset olivat villasta mitattuna heti höyrysulun alta "kuiva" mutta betonilaattaan työnnettynä anturi näytti "märkä". Tein lattiaan lieden alle tarkastusluukun ja aistinvaraisesti villat eivät olleet märät eikä edes kosteat sekä betonilaattakin vaikutti kuivalta. Onko tällainen lattiarakenne "maailman tappiin" asti märkä ja millä tavalla mittaus pitäisi tehdä. Koolaus näytti maallikon silmään ihan terveeltä myös betonilaattaa vasten oleva kohta.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mittauslaitteisto ei useinkaan kerro totuutta materiaalien kosteuksista. Piikkianturimittalaite on tarkoitettu vain puun kosteuden mittaamiseen. Ainoa oikea luotettava betonin kosteuden mittaustapa on porareikämittaus j...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Alapohjan kosteusmittaus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: