Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 11.1.2019 9:48

Kysymys: Kelluva laatta vanhan maanvaraisen laatan päälle?

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kohdetiedot 

Saneeraus

- 200m2 pienellä lämpötilalla pidettävä halli n.5-20 celsiusta ympäri vuoden

Käyttö 

-Kaivinkoneiden & mehumaijojen säilytys ja huoltoHallissa on maanvarainen laatta olemassa mutta voiko siihen päälle tehdä kelluvan laattarakenteen?

Lattialla on varaa nousta yli 20cm joten korkomaailma ei ole ongelmana esimerkiksi viemärien kaadoissa. Voisiko toimia näin?-Suodantinkangas ja eristenauhat seiniin 

50mm finnfoamia, eps tai muuta vastaavaa eristettä 

Raudoitus (suunnitellaan tietysti erikseen)

lvv asennukset

150mm betoni valu lohkoissa

(suuren betonimäärän takia kuivumisaikaa lyhentäen)tiivistelmäOnko ongelmallinen rakenne?

Suuri kelluva laattarakenne vanhan maanvaraisen laatan päällä  

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Kelluva laatta

Kyllä tuo 150 mm on ihan oikea vahvuus noin kovilla kuormilla ja laattaan täytyy saada verkkoraudoitus ylä ja alapintaan kestävyyden varmistamiselksi.
Kyll' vanha nyrkkisääntö, sentti ja viikko pitää vieläkin paikkansa ja sekin edellyttää, että valun jälkeen viikon jälkihoito.
Eli laatan kastelu ja muovikalvo päälle.
Sen jälkeen viikon kuivuminen, sementtiliiman poishionta ja imurointi ja sen jälkeen n. 13 viikon tuuletuskuivatus.( vahintään +15 asteen lämmössä)
Ehkä tuohon tarkoitukseen hyvin imeytyvä betonilakka tai primeri ovat sopivat, ellei halua kalliimpaa pinnoitusvaihtoehtoa.
Niitäkin löytyy mastertopista lähtien, joka hierretään jo kosteaan betoninipintaan. ( hinta vaan jo ihan eri luokkaa kuin lakoilla, mutta niin on kulutuskestävyyskin)

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Kelluva laatta vanhan maanvaraisen laatan päälle?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kate ja uudet kukat
Voiko vanhan, osittain "kadonneen" puutarhakatteen päälle laittaa uutta puutarhamultaa, istuttaa kukkia ja laittaa uutta katetta?...