Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 14.3.2019 21:16

Kysymys: Pikkukellarin täyttö

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei! Meillä on keittiön lattian alla pieni tarpeeton kellari. Korkeus n.1,5m, leveys n.1,5m ja pituus n.2,5m. Seinät ja lattia betonia. Kellarin pohjalle kertyy vettä joka itsestään laskee ja nousee, joskus ollaan se tyhjättykin mutta uusi vesi nousee. Veden korkeus vaihtelee 10cm-30cm. Kellari tuulettuu hyvin tuuletusaukoista. Mietitiin että voisikohan kellarin vain täyttää soralla maanpinnan tasolle asti (rossipohja) niin että tuuletusaukot jäävät näkyviin? Nouseekohan vesi soraa pitkin sitten ylemmäs? Vai millähän keinolla tuosta kellarista pääsisi helposti eroon...Talo on vanha, eikä salaojia ole. Kuntotarkastaja ei suositellut niitä tekemäänkään, koska talo on melko huterasti luonnonkivisokkelin päällä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suosittelen salaojajärjestelmän tekoa ja sitä kautta veden poistamista. Samassa yhteydessä tehkää myös sadevesiviemäröinti eri putkituksilla ja sieltä veden poistamista. Jos kunnallinen sadevesiviem&aum...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Pikkukellarin täyttö":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: