Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue
pvm: 8.11.2019 9:35

Kysymys: Sisäkaton koolaus

Ylä-, ala- ja välipohjat

HeiHiiret pääsevät kulkemaan puurakenteisen omakotitalon yläpohjaan ja ovat raivanneet tietään myös ilmansulun läpi kattopaneloinnin taakse. Nyt remontissa tiivistetään ilmansulut ja vaihdetaan paneloinnin takana oleva 50mm villa ja panelointi. Ajattelin lisätä koolauksien väliin joka huoneen päihin rimanpätkät jotka katkaisevat kulkureitin, etteivät hiiret pääsisi enää kulkemaan harjan suunnassa talon läpi jos tuonne vielä yrittävät. Ymmärtääkseni kuivassa tilassa kattopanelointi ei tarvitse taakseen läpituuletusta, onhan tuo villa sen jo tähänkin asti estänyt eli rimat voisi lisätä? Ilmansulku yläpuolella on levyrakenteinen.Vanha kattopanelointi on kuparinaulattua puupaneelia eli aika napakasti kiinni. Tuon voinee suoraan korvata uudella ja naulata viimeistelynaulaimella kiinni eli vanhalla panelilla tuskin on mitään jäykistävää rakennetta haettu?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jyrsijät tosiaan ovat suuri ongelma yläpojien ja seinien eristerakenteissa, tärkein tehtävä olisi estää jyrsijöiden pääsy ulkoverhouksen alle.
Tärkeimpänä pitäisin sitä, että verkotat seinän alaosan ilma-aukot samoin myös yläpohjan tuuletukseen tarkoitetut ilmaraot, sekä mahdolliset muut raot joista oletat rakenteisiin pääsyn mahdollisena.
Verkkona kannattaa käyttää tiheäsilmäistä jyrsijä verkkoa.
Kattopanelointi ei tosiaan ole jäykisterakenne, joten voit sen uudelleen asentaa suunnittelemallasi tavalla.
 

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Sisäkaton koolaus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: