• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kelloköynnös (Cobaea scandens) voitti kasvikortisto-kisan

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.05.2014
20093_15683.jpg

Puutarha.netin Kasvikortisto sisältää tiedot 1111 Suomessa menestyvästä kasvista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen ja tieteellisen nimen sekä kuvien lisäksi runsaasti tietoa kasvista.

Puutarha.netin jäsenillä on mahdollisuus

  • kirjoittaa kortille omia kokemuksia ja näkemyksiä kasvista
  • ehdottaa kortille uusia kasvikuvia
  • ehdottaa kokonaan uutta kasvikorttia

Jäseneksi liittyminen on ilmaista.

Siirry

kasvikortistoon

Paras kasvikortti -äänestys 11.-18.3.09

Kelloköynnös (Cobaea scandens)
Kelloköynnös (Cobaea scandens)

Äänestyksen voitti selkeästi kelloköynnös (Cobaea scandens), joka onkin aivan ihastuttava köynnöskasvi. Perusteluita olivat mm.

  • "Kelloköynnös on todella kaunis suurine kukkineen ja sen kasvuvauhti on ällistyttävä, kun se pääsee vauhtiin. Se kukkii myöhään syksyyn ja lehdet saavat kauniin ruskan värit. Kasvista pitää sitäkin enemmän, jos sen on kasvattanut itse siemenestä asti."
  • "Todella upea köynnöskasvi, yksivuotinen, vaativa jotta saadaan siemeniä seuraavalle kasvukaudelle."

300-600 euron arvoisen pääpalkinnon (neljä vapaavalintaista EULI-valaisinta

Bijou

- tai

Gala Nova

-mallistosta) voitti

Merja Korpinen

Ulvilasta ja lohdutuspalkinnon (100 euron lahjakortti Suomen Puutarhakauppiaat ry:n jäsenliikkeeseen) saa

Anja Salmi

Voikkaalta.

Lämpimät onnittelut onnettaren suosikeille, ja suuret kiitokset kaikille osallistuneille.

Poimintoja äänestyskommenteista

Useissa kommenteissa kiiteltiin kuvien määrää ja laatua. Tämän kiitoksen haluamme vielä välittää lukuisille kuviansa kortistoon lahjoittaneille jäsenillemme!

Tässä muutamia hauskoja ja puutarhurin asennetta hienosti kuvaavia kommentteja:

  • Epäonnistuin liljani kanssa viime vuonna. Nyt uudella taistelumielllä sipulin istutukseen.
  • Ihana, kesäinen mielikuva verkkokalvoilla...
  • Haluan ensi kesänä tämän seinustalleni ja kortista löysin tarvittavat tiedot: sopiiko se meidän pihalle ja hoito-ohjeet. Siellä oli myös hyviä kuvia.
  • Rakas viholliseni.
  • Kyseinen kasvi on ollut pihassani (III-vyöhyke) kohta neljä kesää maanpeittona ja aina osaa yllättää voimakkaan värisillä kukillaan. Ohi ei voi kävellä huokaisematta...ikioma aurinko!
  • Helppohoitoinen, monikäyttöinen, upeita värejä, helppo lisätä, ryhdikäs näyttävä perhoskasvi, talventörröttäjä. Ehdottomasti parhaita perennoja läpäisevään hikevään aurinkoiseen paikkaan.
  • Hyvin asiantuntevasti ja kaikin puolin tyhjentävästi kerrottu vihannespaprikasta ja sen kasvattamisesta kotipuutarhassa.
  • Perintönä mummulasta saatu, kestävä ystävä kukkamaalla.
  • Kaunis pieni havu, jonka saa juhlapukuun helposti joulun aikoihin.
  • Tämä taisi olla ensimmäinen kortti, jonka etsin ja löytötie puutarha.nettiin.
  • Minun rahapuu on vielä elossa tämän takia :)
  • Helppo kasvattaa, värit vaikuttavat positiivisesti mielialaan, voi kerätä siemeniä seuraavaa vuotta varten.
  • Pikkutalvio on kasvi, jota olen suunnitellut kokeiltavaksi puutarhassani. Kortissa oli riittävästi tietoa ja hyvät kuvat.

Kommenttien käytetyimmät sanat olivat :

ihana, kaunis ja lempikasvi

.

Siirry kasvikortistoon

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202212_45234.jpg
Miltä puutarhasi näyttää talvella?
Kylmenevät ilmat ja lyhenevät päivät sekä tuuli, sade ja lumi ajavat ahkerimmatkin kotipuutarhurit talven tullen sisätiloihin. Kuluneen puutarhakauden muistot ja mielikuvat ovat vielä tuoreena muistissa, joten niitä kannattaa nyt hyödyntää. Talvi on hyvää aikaa suunnitella omaa puutarhaa ja miettiä tulevan kasvukauden projekteja ja hankintoja.Puutarha.netistä löytyy tietoa pihan suunnittelusta, rakentamisesta ja eri vaihtoehdoista sekä tietenkin kasveista. Talven hiljaisina hetkinä kannattaa hyödyntää esimerkiksi Keskustelupalstaa,josta löytyy mukavaa luettavaa ja samanhenkistä seuraa miltei vuorokaudenajasta riippumatta.
202110_72859.jpg
Roosa nauhan suunnitteli maailmanmestari
Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta. Tämän vuoden teemana ovat suolistosyövät. Keräyksellä tavoitellaan vähintään kolmen ja puolen miljoonan euron pottia suomalaiselle syöpätutkimukselle. Roosa nauhan on suunnitellut ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, joka uskoo, että rajat eivät ole meitä varten.
20237_51951.jpg
Talousjätteet kompostoituvat tehokkaasti pikakompostorissa
Keskimäärin noin kolmasosa talousjätteestä on kompostikelpoista biojätettä. Keittiön biojäte on erinomaista kompostoitavaa, sillä se on monipuolista ravintoa komposti hajottajina toimiville luonnon pieneliöille. Keittiöstä kompostiin kelpaavat ruoantähteet, pilaantuneet elintarvikkeet, vihannesten ja hedelmien kuoret sekä pehmopaperit kostutettuina.
Nainen juurruttaa pistokasta
Merilevä virkistää
Lepokaudella huonekasveja kastellaan niukemminYleisin hoitovirhe talvella on liikakastelu. Ennen kastelua tunnustellaan parin sentin syvyydestä mullan kosteus tai kokeillaan ruukun painoa kastelutarpeen arvioimiseksi. Talvella useimpien kasvien multa saa kuivahtaa kunnolla ennen uutta kastelua.Eri huonekasveilla on erilainen vedentarve. Yleensä kasvit, joilla on suuret ja ohuet lehdet, tarvitsevat enemmän vettä kuin pieni- ja paksulehtiset sekä vahapintaiset kasvit. Sisemmällä huoneessa tai pohjoisikkunalla kasvavat kasvit kuluttavat vähemmän vettä kuin aurinkoisella ikkunalla olevat kasvit.
20209_66617.jpg
Akkukäyttöisellä vesipumpulla hyödynnät kätevästi sadeveden
Räystään alla oleva sadevesitynnyri täytyy vauhdilla syksyn sateiden myötä. Kertynyttä sadevettä voi hyödyntää niin pihan kasvien kastelussa, kuin esimerkiksi puutarhatyökalujen ja välineiden puhdistamisessa. Veden hyötykäyttöä ja tynnyrin tyhjentämistä helpottaa huomattavasti uusi akkukäyttöinen GardenPump 18 -vesipumppu, joka on liitettävissä helposti puutarhaletkuun.
Goji-marjan poiminta
Goji on susimarja ja etenkin supermarja
Goji-marja on nimitys pukinpensaiden sukuun kuuluvien lajien, mm. pukinpensaan eli aitapukinpensaan (Lycium barbarum) ja kiinanpukinpensaan (Lycium chinense) marjoille. Myös muita lajeja löytyy; yksin Aasiassa on 85 eri goji-lajia ja Amerikkaankin on levinnyt ainakin 15 lajia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton