• Etusivu
  • Hoitotyöt

Syksy on hyvä aika istuttaa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.08.2016
200910_19114.jpg

Yöt ovat jo viilenneet ja syksyiset tuulet puhaltelevat, mutta syysistutuskausi jatkuu niin kauan kuin maa on sula.

Syksy on hyvää aikaa istuttaa uusia kasveja pihaan. Lehtipuita ja pensaita voi istuttaa niin kauan kuin maa on sula. Etelässä maa on sula yleensä marraskuulle asti ja pohjoisemmassa lokakuun puoliväliin. Maa on siis lämmin vielä pitkään ja myös syksyn kosteus helpottaa taimien juurtumista ja kasvuunlähtöä. Syksyllä istutetut taimet lähtevät keväällä nopeasti kasvuun heti ilmojen lämmetessä ja valon lisääntyessä sekä hyödyntävät mainiosti kevätkosteuden.

Erityisen suositeltavaa syysistutus on havukasveille, sillä ne ovat herkkiä kuivumiselle. Istuta havut jo elo-syyskuussa, jotta ne ehtivät aloittaa juurtumisen ennen pakkasten tuloa.

Myynnissä olevat havukasvit ovat useimmiten säkkipaakkutaimia. Juuripaakkua pitää koossa yleensä muoviverkko tai säkkikangas, vaikka juuristo ei vielä olisikaan kasvanut koko multapaakun laajuuteen. Säkkipaakkutaimia voidaan istuttaa koko kasvukauden ajan. Hitaasti maatuva säkki poistetaan varovasti, kun taimi on paikallaan istutuskuopassa. Paakkutaimea kannattaa kastella tulevana keväänä, mikäli se on istutettu kovin myöhään syksyllä.

Istuta myös perennat ajoissa

Myös perennat eli puutarhan monivuotiset, ruohovartiset kasvit, kannattaa istuttaa ajoissa, jotta ne ehtivät hyvin juurtumaan uuteen kasvualustaansa. Syksy on hyvää aikaa myös jakaa vanhat yksilöt ja siistiä sekä uudistaa perennaryhmiä!

Tervetuloa taimiostoksille!

Pukinmäen puutarha - rakkaudella kasvatettuja kasveja

Oulunkylän ja Pukinmäen rajalla, Vantaanjoen rannalla sijaitseva perheyritys, jonka kattavasta valikoimasta löytyy monivuotisten puutarhakasvien lisäksi runsaasti leikko- ja ruukkukukkia sekä kukkasipuleita. Ruusubegoniat, atsaleat ja syklaamit sekä kesäkukat ja amppelikasvit on kasvatettu rakkaudella omassa puutarhassa. Myös osa perennoista on omaa tuotantoa - kuten syyskasveista hopealangat, hopeayrtit, muratit ja koristekaalitkin.

Pukinmäen puutarha
Pukinmäen puutarha

Osoite: Isonpellontie 2, 00720 Helsinki
Puhelin: 09 385 2817

Kotisivu: www.pukinmaenpuutarha.fi

Avoinna ympäri vuoden - viikon jokaisena päivänä.
Arkisin 9.00-19.00,
La 9.00-18.00 ja Su 9.00-16.00
Juhlapyhinä ja niiden aattoina poikkeavat aukioloajat löydät myymälästä sekä sivustoltamme.

Puutarhaliike Reiman - asiantuntevaa apua ja laatutaimia

Puutarhaliike Reimanin ammattitaitoiset puutarhurit ovat apunasi niin kasvien valinnassa kuin istutusten suunnittelussakin. He antavat neuvoja ja opastavat, jotta asiakas kokee varmasti onnistumisen iloa.

Monipuolinen ja palveleva puutarhaliike Reiman sijaitsee moottoritie 51 varrella Jorvaksen liittymässä; noin 25 km Helsingistä länteen. Osoite: Torhemintie 1. Puhelin: 010 4248100.

Puutarhaliike Reiman
Puutarhaliike Reiman

Syksy on hyvää istutusaikaa ja meillä on mistä valita! Löydät meiltä puutarhaasi upeat valikoimat laadukkaita ja hyvin hoidettuja astiataimia; puita, pensaita, perennoja, havukasveja, alppiruusuja, ruusuja, köynnöksiä, kukkasipuleita yms. Runsaasti myös tarjouksia!

Aukioloajat syyskaudella:
Ma - pe klo 10-18.30
La klo 10-17, Su klo 12-17

Kotisivu: www.puutarhaliikereiman.fi

Ps. Joko sinä olet poikennut näyttelypuistossamme Reimaninraitilla?

Rengon taimitarha - runsas valikoima netissä ja myymälässä

Rengon taimitarhalta löydät laajan valikoiman astiataimia. Poikkea paikan päällä tai tilaa netistä kotiin! Tarjolla laaja valikoima Suomessa viljeltyjä taimia, kuusen aitataimia sekä havukasveja. Yhdistele puita, perennoja ja pensaita, niin saat kauniin luonnonmukaisen näkymän!

Rengon taimitarha
Rengon taimitarha

Osoite: Lukkopellontie 34, 14300 Renko
Puhelin: 03-6526 122 , 050-5722 634
email: myynti@rengontaimitarha.fi

Kotisivu: www.rengontaimitarha.fi

Verkkokauppa ja myymälä avoinna ympäri vuoden. Ajankohtaiset aukioloajat näet kotisivuiltamme.

Taimet kannattaa tilata etukäteen, vaikka noutaisitkin itse. Näin varmistat tuotteiden saatavuuden ja vältyt ruuhkalta hakuhetkellä.

Viherpeukalot.fi - puutarhamyymälä netissä

Täällä laitetaan puutarhaideat kukkimaan! Jos tykkäät puutarhanhoidosta ja nautit nähdessäsi istuttamasi kasvin kukoistavan, Viherpeukalot.fi on sinun paikkasi.

Viherpeukalot
Viherpeukalot

Viherpeukalot.fi -verkkokauppa tarjoaa puutarhakasvien parasta, takuuvarmaa laatua. Kasvuunlähtötakuu, yli 20 vuoden kokemus ja sadat tuhannet tyytyväiset asiakkaat viestivät siitä, että laatuumme voi luottaa. Monipuolinen valikoima kattaa suosikkilajien lisäksi alan kiinnostavat ja trendikkäät uutuudet.

Tilaamiesi kasvien lisäksi postipaketti sisältää täydelliset istutus- ja hoito-ohjeet. Kaikilla kasveilla on myös 14 vrk:n vaihto- ja palautusoikeus.

Tutustu uuteen syyskuvastoon, etusivuun tai vaikka astiataimiperennoihin!

Kotisivu: www.viherpeukalot.fi
Puh: (05) 750 1100,
email: asiakaspalvelu@viherpeukalot.fi

Lisätietoa kasveista - ja asiaa pihasta ja puutarhasta

200910_19112.jpg
Puutarha.net

on täynnä tietoa ja kuvia eri kasvilajeista ja lajikkeista, pihan suunnittelusta ja rakentamisesta, kasvien istuttamisesta ja hoitamisesta jne.

Kasvikortistossa on esimerkiksi jo yli 1400 Suomessa menestyvän kasvilajin ja lajikkeen tiedot kuvineen ja hoito-ohjeineen!

ja Keskustelupalstalla käydään aktiivista keskustelua miltei aiheesta kuin aiheesta!

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20093_15698.jpg
Yrtit maustavat ja hoitavat
Yrttien kasvihuoneviljely on mahdollistanut sen, että tuoreita yrttejä on saatavana kautta koko vuoden. Vaikka tuoreyrttien käyttö on viimeisten kymmenen vuoden aikana nelinkertaistunut aiempaan verrattuna, kasvupotentiaalia on edelleen runsaasti. Uusimman tutkimuksen mukaan 57 prosenttia talouksista ilmoitti ostaneensa viime vuonna vähintään yhden kerran tuoreyrttejä. Loppuosa talouksista ei ostanut tuoreyrttejä kertaakaan.Tuoreiden makujen lisäksi yrtit antavat ruokiin värikkyyttä ja houkuttavaa tuoksua. Alkujaan yrtit ovat olleet kysyttyjä nimenomaan lääkinnällisten ominaisuuksiensa takia. Nykytutkimus vahvistaa yrttien terveysvaikutukset. Yrteissä on paljon fenolisia yhdisteitä kuten yleensäkin kasviksissa. Yrteistä voi saada apua pikkuvaivoihin, kuten sitruunamelissasta helpotusta yöunen saantiin ja mintusta ruoansulatukseen. Timjami tehoaa yskänärsytykseen ja rosmariini karheaan kurkkuun. Voi yrteillä virkistäytyä ulkoisestikin: lisää rosmariinia saunassa löylyveteen ja timjamia jalkakylpyyn.
202112_74160.jpg
Lue vinkit vaihtoehtoisen joulukuusen hankintaan
Millainen kuusi valtaa sinun kotoasi paikkansa hyvinkin näyttävästi? Oletko perinteiden ystävä, vai minimalisti, joka ei kaipaa ympärilleen ylimääräistä? Oletko mahdollisesti allerginen kuuselle, mutta jotenkin haluaisit juhlistaa joulun perinteitä? Myös jollekin erilaiselle ratkaisulle voisi tänä vuonna löytyä paikka. Mitäpä siis… millainen joulupuu sinun kotiisi rakentuu?
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg
Nurmikon kastelu
Kastelu aloitetaan 2 viikon poudan jälkeen. Jos sen aloittaa vasta kun heinä alkaa kellastua, kestää viikon pari ennenkuin kastelun tulokset näkyvät.Aurinkoisena päivänä kastellessa vedestä haihtuu yli puolet taivaan tuuliin eli kastele illalla tai yöllä siten, että maa kastuu ainakin 35 cm:n syvyyteen. Nurmikko kuluttaa vettä 2-4 litraa neliömetrillä, joten 20-30 mm:n kastelu riittää noin kymmeneksi päiväksi. Paras kastelutapa: harvoin mutta paljon kerralla. Usein annettava pieni vesimäärä houkuttelee heinänjuuret maan pintaosiin veden luo, mikä tekee nurmikosta entistä aremman poudalle. Nuutunut nurmikko ei kestä kulutusta niin hyvin kuin tuore.Maan pintakerrosten on ehdittävä kuivua kastelukertojen välillä. Näin ruohonjuuret saa pysymään syvällä ja siten poudankestävinä.Liikakastelu liettää maata ja huuhtoo siitä ravinteita nurmikon ulottumattomiin.Lue lisää nurmikon hoidosta
20222_76844.jpg
Puut muodostavat pihan pitkäikäisen kehyksen
Piha, rakennukset ja ympäristö sidotaan yhteen luontevasti puiden avulla. Ne tarjoavat kasvaessaan suojaa ja visuaalista monimuotoisuutta luomalla kasvillisuuden korkeuseroja. Puut muodostavat ikään kuin puutarhan katon.
20216_71149.jpg
Sisusta kukilla ja kasveilla: nappaa erilaiset ideat Lohjan asuntomessuilta
Hyvinvoivat viherkasvit ja kauniit kukka-asetelmat ovat ihania, mutta toisinaan esimerkiksi allergiat, lemmikit tai pitkät poissaolot voivat olla esteenä elävien kasvien ja kukkien hankkimiselle kotiin. Onneksi vehreyttä, luonnollisuutta ja kasviteemaa voi tuoda sisustukseen monella tapaa – myös ilman oikeita viherkasveja. Katso inspiroivat ideat Lohjan asuntomessuilta!
20239_82985.jpg
Porkkanan kasvatus
Porkkana (Daucus carota subsp. sativus)on meillä yleisesti viljelty terveellinen vihannes. Porkkanan oranssi väri tulee karotenoideista, erityisesti beetakaroteenista, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. Lisäksi porkkana sisältää esimerkiksi K- ja C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineihin kuuluvaa foolihappoa, kaliumia, magnesiumia ja seleeniä sekä kuitua. Siinä on myös runsaasti sokeria (4,5 %).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton