• Etusivu
  • Varusteet

Ihanat ideat pakettien kääreiksi

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.01.2024
202112_73998.jpg

Mitäpä jos tänä vuonna kokeilisi vähän uutta tapaa paketoida?

Joulupaketit sekä lahjojen käärintä kauniisiin lahjapapereihin ovat taas ajankohtaista puuhastelua. Vaikka marketit ovatkin pullollaan mitä värikkäimpiä sekä glitterillä että metallinhohteella varustettuja lahjapaperirullia, niin mitäpä jos siirtyisimmekin hieman ehkä ekologisempaan tai ainakin persoonallisempaan paketointiin?

Kierrätä niin paljon kuin mahdollista

Helpoin tapa kierrättää on kurkistaa, mitä kaapeista löytyy jo entuudestaan. Etsi käsiisi kauniit, jo kenties kertaalleen käytetyt paperit. Hieman repeytyneistä papereista saa vielä oivat kääreet pienempiin paketteihin.

Hyödynnä myös sanomalehtipaperi sekä koristeelliset lehtien sivut. Hyötykäytä vanhojen rikkimenneiden ja kierrätykseen menevien kirjojen sivuja. Halutessasi voit keinotekoisesti vanhentaa paperia näyttämään vielä vanhemmalta käyttäen esimerkiksi teetä tai kahvia. Kastele paperi varovasti valitsemallasi juomalla ja anna kuivahtaa rauhassa. Lisää roiskeita jo kuivahtaneeseen paperiin saadaksesi elävämmän kuvion. Paperi kuivuessaan rypistyy hieman, mutta se vain lisää paketin persoonallisuutta.

Jollet halua kääriä lahjaasi kokonaan sanomalehteen, leikkaa siitä erilaisia kirjaimia ja kirjoita saajan nimi paketin päälle.
Jollet halua kääriä lahjaasi kokonaan sanomalehteen, leikkaa siitä erilaisia kirjaimia ja kirjoita saajan nimi paketin päälle.
Vanhat sanomalehdet sekä itse värjätyt sivut käyvät erinomaisesti kääreiksi.
Vanhat sanomalehdet sekä itse värjätyt sivut käyvät erinomaisesti kääreiksi.

Jäikö remontista yli materiaalia?

Remonttia varten on taatusti hankittu voimapaperia lattioiden suojaksi sekä tapettia seinien uudeksi koristeeksi. Ruskea voimapaperi on upea pohja monenlaiselle lahjalle. Tasaisena alustana se antaa tilaa koristeluun upeilla kangasnauhoilla, pienillä käsitöillä sekä hauskoilla piirroksilla.

Anna mielikuvituksen lentää pakettia koristellessasi. Anna lasten leimailla esimerkiksi akryylimaalilla paperiin sydämiä, kuusia ja tähtiä. Vinkkinä, jos ei leimasimia löydy entuudestaan, voi sellaisen tehdä nopeasti vaikkapa perunasta. Kuvion leikkaaminen on kuitenkin suositeltavaa jättää aikuisen hommaksi, sillä terävän veitsen kanssa kuvio onnistuu kaikkein helpoimmin. Halkaise siis peruna kahtia ja leikkaa siihen haluamasi kuvio – nopeaa ja helppoa.

Vinkki:Käytä omenaa ja perunaa uniikkien lahjapaperien askarteluun

Näin myös joulukukka kurvaa saajansa luo.
Näin myös joulukukka kurvaa saajansa luo.
Anna lasten kuvittaa joulupaperi.
Anna lasten kuvittaa joulupaperi.

Luonto mukaan koristeluun

Kuljeskele luonnossa ja kerää talteen mielenkiintoisia oksia, käpyjä sekä muuta luonnonmateriaalia. Kääräise lahjasi esimerkiksi voimapaperiin ja kiedo ympärille puuvillanauhaa – pujota tämän jälkeen keräämäsi koristeet lahjan päälle. Erilaiset nyörit sekä narut sopivat erinomaisesti luonnonmateriaalien pariksi.

Haluatko antaa käytännöllisen lahjan jo kääreessä? Voit kääräistä lahjasi kauniiseen huiviin tai esimerkiksi pellavaiseen kankaaseen. Lisää väriä koristelulla, kuten havunoksalla tai vaikka itse kuivaamillasi appelsiinikiekoilla.

Lue myös:Tässä vinkki appelsiinikiekkojen tekoon

Myös kaunis huivi tai kangas toimii lahjan kääreenä.
Myös kaunis huivi tai kangas toimii lahjan kääreenä.
Kerää luonnosta talteen kauniita oksia sekä käpyjä. Voit lisätä koristeeksi myös kanelitankoja.
Kerää luonnosta talteen kauniita oksia sekä käpyjä. Voit lisätä koristeeksi myös kanelitankoja.

Persoonallisuus kehiin – käytä jämät hyödyksi

Voimapaperiin kiedottu lahja saa kauniin vyötteen koristeellisesta vanhasta lahjapaperista tai tapetista. Vyötteen leveys määrittyy helposti sen mukaan, paljonko koristeellista paperia on käytettävissä.

Puno erilaisista nauhoista tai naruista kaunis koriste paketin päälle. Vuorottelemalla lankoja, kuten pärekorissa päreitä, saat aikaan mielenkiintoista nauhaa, voit jopa yrittää tehdä erilaisia kuvioita. Eri värisiä lankoja käyttämällä saat luotua upeita väriyhdistelmiä ja pujottelemalla helmiä lankoihin saat jälleen lisää yksityiskohtia. Tähän saat siis hyvin käytettyä ne pienet lankakerät ja langanpätkät.

Jäikö ompeluprojektista pala pitsiä? Voit kiepauttaa sen lahjasi ympärille.

Ihanat pitsit soveltuvat myös lahjojen koristeeksi.
Ihanat pitsit soveltuvat myös lahjojen koristeeksi.

Löytyykö askartelumateriaaliesi joukosta Washi-teippiä? Leikkaa teipistä eri mittaisia pätkiä ja liimaa ne paketoidun paketin päälle, tämän jälkeen piirrä "kynttilöihin" liekit ja koristelusi on valmis. Mikäli Washi-teippiä ei löydy, leikkele pieniä värikkäitä suikaleita lehtien sivuilta ja liimaa ne paketin päälle.

Kenelläpä ei olisi useita villalankakerän jämiä kudontaprojektista. Jos villalanka sekä virkkuukoukku tottelevat kättäsi, päästä luovuutesi valloilleen. Virkkaa näyttävä kukka tai lumihiutale paketin päälle.

Värikkäillä teipeillä tai paperiliuskoilla saa luotua hauskat kynttilät.
Värikkäillä teipeillä tai paperiliuskoilla saa luotua hauskat kynttilät.
Virkkaa jämälangoista kaunis koriste lahjan päälle.
Virkkaa jämälangoista kaunis koriste lahjan päälle.
Hassuttele rohkeasti!
Hassuttele rohkeasti!
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20228_79456.jpg
Komea lumipalloheisi on koiranheiden lajike; tiesitkö?
Koiranheisi(Viburnum opulus), kansanomaisesti myös koiranheisipuu, on puuvartinen pensas, joka kuuluu tesmayrttikasvien heimoon ja heisien sukuun. Mutta moniko tietää, että koristekasvina viljelty lumipallopensas elilumipalloheision sen lajike?
20224_77651.jpg
Ruoppausmassan kattaminen mökkirannassa - pengerrys, millä ja miten?
Mitä suosittelisitte laittamaan rannalle nostetun ruoppausmassan päälle sen kattamiseksi? Ruoppausmassa on koostumukseltaan löysähköä mutaa ja osin kiinteämpää savea, pääosin kuitenkin hyvin löysää "velliä" ainakin vielä viime syksynä, todennäköisesti on hieman kiinteytynyt talven aikana.
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg
Kriikuna
(Prunus domestica subsp. insititia)Kriikuna on luumun (Prunus domestica) alalaji.Kriikunalla on hienoinen nukka sinisen hedelmän pinnassa. Hedelmäliha puolestaan on kellanvihreää ja sitä on luumuun verrattuna vähän. Kriikuna on luumua pienempi ja sen kivi on pyöreähkö, kun taas luumun kivi on soikea ja siinä on terävä pää. Kriikunat pysyvät syksyllä pitkään happamina ja muuttuvat makeiksi yleensä vasta ensimmäisen kunnon pakkasyön jälkeen. Jos pakkasta ei tule, niin viimeistäänkin kypsät, maahan pudonneet kriikunat ovat melko makeita ja herkullisia. Siksi sitä käytetäänkin yleensä keitettynä hilloissa ja hyytelöissä. Mehumaijassa voi valmistaa kriikunoista mehua.Hyvin kylminä talvina kriikunapensaat saattavat paleltua ja kuivua. Juuristossa on kuitenkin syksyllä varastoituja ravinteita, ja tavallisesti ne toipuvat keväällä, ja muutamassa vuodessa kasvavat entiselleen tuottaen taas hyvän sadon.Linnut eivät erityisemmin piittaa kriikunoista, mutta ainakin supikoirat ja mäyrät syövät niitä.Uskotaan, että kriikunoita on viljelty jo antiikin ajan Damaskoksessa. On pystytty todistamaan, että roomalaiset toivat sen mukanaan Englantiin, sillä sieltä on löydetty arkeologisissa kaivauksissa kriikunoiden jäännöksiä. Englantilaiset puolestaan veivät kasvin Amerikkaan.Kriikunan ja myös luumun tuholaisina Suomessa esiintyy luumukirvaa (Hyalopterus pruni) ja luumunäkämäpunkkia (Eriophyes similis).Katso mitä kriikunasta sanotaan Puutarha.netin Kasvikortistossa - siellä myös kuvia kriikunasta!Puutarha.netin Keskustelupalstalla sivutaan luumu-ketjussa myös kriikunaa...
20233_81304.jpg
Puut muodostavat puutarhan katon
Piha, rakennukset ja ympäristö sidotaan yhteen luontevasti puiden avulla. Ne tarjoavat kasvaessaan suojaa ja visuaalista monimuotoisuutta luomalla kasvillisuuteen korkeuseroja. Puut muodostavat ikään kuin puutarhan katon. Oikein tehtyjen valintojen vuoksi voit vuosien päästä onnitella itseäsi kestävistä päätöksistä sen sijaan, että toteat puiden kasvaneen vaikkapa liian suuriksi, jolloin ne joudutaan kaatamaan ja aloittamaan alusta.
20132_33872.jpg
Syö hyvin - voi hyvin
Ruokavalio, joka sisältää paljon vihanneksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä, helpottaa useiden tutkimusten mukaan terveyden ylläpitämistä ja pienentää riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin.
20142_37874.jpg
Kevyt kate terassille, autoille, työvälineille
Pimenevissä kesäilloissa pidetään rapukestejä, mitä mukavampia juhlia tai istuskellaan muuten vaan. Auringon paahteella on mukava siirtyä valokatteen alle viilenemään. Valokate mahdollistaa suojaisat illanistujaiset, tähdenlentojen katselut ja vaikkapa retkeilyn kuivana omalla terassilla. Kirkas valokate päästää valon lävitseen, mutta suojaa sateelta, tuuleltakin. Kovan sateen sattuessa tai hallan uhatessa kasvit saa suojaan valokatteen alle - pyykitkin voidaan kuivata sen alla. Autolle ja muille menopeleille voidaan rakentaa valokatteella suoja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton