• Etusivu
  • Rakentaminen

Kasvit sisustuksessa – mikä on trendikästä juuri nyt?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.02.2020
20202_62603.jpg

Persoonallisten ideoiden, kierrätysmateriaalien ja kädentaitojen hyödyntäminen näkyvät vahvasti tämän päivän sisustustrendeissä. Luovuus on lupa päästää valloilleen esimerkiksi erilaisten kuivakukkakranssien ja ilmakasvisommitelmien teossa.

Inspiroidu ajankohtaisista ideoista, joilla luot kotiin helposti uutta ihanaa ilmettä.

Kuivakukat

Erilaiset kuivakukista ja heinistä tehdyt asetelmat ovat tällä hetkellä supertrendikkäitä. Perinteisten kimppujen lisäksi kuivattuja kukkia voi käyttää sisustuselementtinä mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla esimerkiksi valokuvakehyksissä ja kransseissa.

Vinkki: metallinen tai rottinkinen rengas on täydellinen kranssipohja kuivakukille.

Ilmakasvit

Lasipallojen ja -maljojen sisällä kasvavat ilmakasvit eivät tarvitse lainkaan multaa, sillä ne saavat tarvitsemansa veden ja ravinteen ilmasta. Näyttävän sommitelman voi luoda kokoamalla vaikka useamman ilmakasvin ja lasipallon tai -maljan ja -pullon ryhmän.

Vinkki: Lasipalloja ja -maljoja voi koristaa myös esimerkiksi kivillä, simpukoilla, kävyillä, kuivakukilla tai led-valoilla.
20202_62605.jpg

Ilmeikkäät ruukut

Persoonallinen ruukku voi olla kuin taideteos, joka saa viherkasvin näyttämään entistäkin upeammalta. Toisaalta kaunis ruukku ei aina edes tarvitse seurakseen kasvia, vaan se voi toimia myös esimerkiksi tarjoiluastiana. Tällä hetkellä erityisen trendikkäitä ovat ilmeikkäillä kasvokuvioilla koristetut betoni- ja keramiikkaruukut.

Vinkki: Trendikäs ruukku on mahdollista myös tuunata helposti perinteisestä saviruukusta – taiteile sille kasvot maalia tai tussia käyttäen.
20202_62604.jpg

Ideat ja vinkit on poimittu Tampereella järjestetyiltä Asta 2020 -messuilta.

Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
202110_73106.jpg
Tunnelmoi turvallisesti: yksikin kynttiläpalosta aiheutuva kuolema on liikaa
Kynttilät ovat pimeänä vuodenaikana tärkeitä tunnelmanluojia, mutta valvomatta jätettyinä suuri paloriski. Vuosittain syttyy keskimäärin noin sata kynttiläpaloa, joissa menetämme ihmishenkiä aivan liikaa. Suurin osa paloista aiheutuu kynttilöiden huolimattomasta ja käyttöohjeiden vastaisesta käytöstä. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) testauksissa markkinoilla olevista kynttilöistä ei löytynyt palovaaraa aiheuttavia puutteita.
20111_24032.jpg
Vinkkejä pihakivien valintaan
Pihakivivillitys on vallannut Suomen eikä siinä ole mitään pahaa, päinvastoin! Huolellisesti suunniteltu ja rakennettu pihakiveys on kaunis ja käytännöllinen. Lisäksi se on kestävä sijoitus, joka nostaa myös talosi arvoa. Innokas pihanlaittaja törmää kivikaupassa yleensä vain yhteen ongelmaan, nimittäin valinnan vaikeuteen. Kiviä kun on tarjolla kymmeniä ja kymmeniä erilaisia, voi olla vaikea päättää mikä kivi sopii parhaiten juuri omalle pihalle. Seuraavassa muutamia vinkkejä:
20084_10002.jpg
Valokate kesäkeittiöön
Valitsemalla katokseesi valokatteen, voit nauttia kesäillasta ulkona grillaten vaikka sadekuuro yllättäisi! Valokate suojaa sateelta, mutta päästää valonsäteet sisään aurinkoisella säällä. Fastlock Uni on täysin tiivis ja kaunis katevaihtoehto kaikenlaisiin piharakennuksiin kuten autokatokseen, huvimajaan tai grillikatokseen - kotipihaan tai mökille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton