• Etusivu
  • Hoitotyöt

Kerää sadevedet Vesitaskuun - ja käytä hyödyksesi!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 11.09.2015
20144_38952.jpg

Sadeveden talteenotto on fiksu ja ekologinen tapa tuottaa kasteluvesi puutarhallesi. VESITASKU® on pohjoismaisiin olosuhteisiin tehty toimintavarma kotimainen sadevesisäiliö.

"Pihatöiden viimeistelyssä huomasimme, että sadevettä tulisi kerätä puutarhanhoitoa varten. Uusi piha istutuksineen tarvitsi runsaasti vettä ja olisihan kasteluvedelle paljon käyttöä jatkossakin. Tynnyri talon nurkalla ei perustuksiin valuvan ylivuotoveden, eikä ulkonäkönsä vuoksi tullut kuitenkaan kyseeseen."

Näin syntyi idea Vesitaskusta, josta on iloa Sinulle, talollesi ja puutarhallesi.

Tyylikäs ja moderni sadevesisäiliö, Vesitasku (3 eri väriä), verhoilulevyt ja kannakesarja ovat myynnissä
Rakentaja.fi verkkokaupassa.


Usein sadeveden keruu toteutetaan sadevesitynnyrillä tai saavilla. Tynnyri talon nurkalla ei kuitenkaan ulkonäkönsä puolesta ole kaikkien mieleen.

Merkittävin puute tavallisessa sadevesitynnyrissä on ylivuotovesien hallitsemattomuus. Kovalla sateella parin sadan litran tynnyri täyttyy alle kymmenessä minuutissa ja sen jälkeen tuleva vesi kulkeutuu talon perustuksiin.

Housemanin kehittämä ainutlaatuinen ratkaisu, VESITASKU, huolehtii sadeveden keräämisen lisäksi ylivuotoveden ohjaamisesta hallitusti talon sadevesiviemäriin tai kauemmaksi rakennuksesta. Vesitaskussa on myös sadeveden ohitusmahdollisuus talvitilannetta ajatellen. Kotimainen tuote ja suomalainen muotoilu istuu tyylikkäästi talosi julkisivuun.

20144_38953.jpg
Huomio

Huomio

Vesitasku -varaston tyhjennyskampanja


Hyödynnä syksyisen varastontyhjennyksen tarjoushinta ja tilaa Vesitasku nyt hintaan 229 euroa

(norm. 279 €)

!

Tutustu ja tilaa Rakentaja.fi verkkokaupasta

Kampanjahinnat voimassa siihen asti, kunnes varasto on tyhjä (viimeistään 11.12.2015).

Näin VESITASKU toimii:

Asenna VESITASKU sellaisen syöksytorven alle, joka kerää sadevettä mahdollisimman laajalta kattopinnalta. Huomioi sijoituksessa myös huollettavuus ja venttiilin helppo käytettävyys. VESITASKU voidaan asettaa harkkojen tai kivien päälle - tai kiinnittää seinään tai sokkeliin. Sokkelikannakkeet ja kiinnitystarvikkeet saatavana lisätarvikkeina.

Kesäasennossa VESITASKU kerää sadevedet talteen. Säiliön täytyttyä ylivuotovesi menee ylivuotoputkeen, josta se on ohjattavissa esimerkiksi sadevesiviemäriin.

VESITASKUN alaosassa olevasta hanasta on kasteluvesi helppo ottaa käyttöön. Hanassa on liitin 22 mm kasteluletkulle.

Syksyllä ennen pakkasten tuloa VESITASKU tulee tyhjentää ja asettaa talviasentoon. Talviasentoon VESITASKU saadaan kääntämällä kantta vaakatasossa 180 astetta. Silloin vedet ohjautuvat suoraan ylivuotoputkeen ja säiliö pysyy tyhjänä.

20144_38954.jpg
Huomio

Huomio

VESITASKUN edut:

  • Kastelu kätevää letkulla tai kastelukannulla
  • Tyylikäs, suomalainen tuote
  • Perustukset kuivana ylivuotoveden ohjauksella
  • Ei talvisäilytysongelmia
  • Turvallinen lapsille
  • Sopii uusiin ja vanhoihin taloihin
  • Voidaan sijoittaa myös ulkorakennusten seinustalle!

Vesitaskun tilavuus on 190 litraa.

Sillä kastelet jo kasvejasi ja peset käsiäsi monet kerrat!

Rakentaja.fi verkkokaupasta saatavissa kaikki VESITASKU-tuotteet

VESITASKUN voit tilata haluamiesi lisävarusteiden kera. Rakentaja.fi verkkokaupasta on saatavilla myös valkoinen verhoilulevy kiinnikkeineen sekä seinäkiinnitykseen sopiva kannakesarja kiinnityspultteineen. Lisävarusteet toimitetaan VESITASKUN tilauksen yhteydessä; yhdessä lähetyksessä.

Tilaa Vesitasku Rakentaja.fi verkkokaupasta

Sadeveden talteenotto on helppoa Vesitaskulla, joka istuu sekä maisemaan että seinään!
Sadeveden talteenotto on helppoa Vesitaskulla, joka istuu sekä maisemaan että seinään!

VESITASKU eri väreissä

Vesitaskun muotoilussa on otettu huomioon tyylikäs ulkonäkö. Vesitaskua on saatavilla kolmea eri väriä: Grafiitti, ruskea ja harmaa. Erikseen saatavalla verhoilulevyllä teet VESITASKUSTA taloosi sopivan. Halutessasi voit maalata verhoilulevyn tai painattaa siihen haluamasi kuvion, rajana vain mielikuvitus. Vakioväri on valkoinen.

VESITASKU on saatavissa kolmessa värissä: grafiitti, ruskea ja vaaleanharmaa.
VESITASKU on saatavissa kolmessa värissä: grafiitti, ruskea ja vaaleanharmaa.

VESITASKUN verhoilulevy

Erikseen saatavalla verhoilulevyllä viimeistelet Vesitaskusta taloosi sopivaksi. Halutessasi voit maalata verhoilulevyn tai painattaa siihen haluamasi kuvion, rajana vain mielikuvitus. Verhoilulevyn vakiovärit ovat harjattu teräs ja valkoinen. Sen lisäksi verhoilulevy on myös maalattavissa juuri sen väriseksi kuin itse haluat.

VESITASKUN verhoilulevyn väriksi voi valita valkoisen tai harjatun teräksen.
VESITASKUN verhoilulevyn väriksi voi valita valkoisen tai harjatun teräksen.
Huomio

Huomio

Tilaa Rakentaja.fi verkkokaupasta!

Tyylikäs ja moderni sadevesisäiliö Vesitasku, verhoilulevyt ja kannakesarjat löytyvät Rakentaja.fi verkkokaupasta
Tutustu - ja tilaa VESITASKU omaan puutarhaasi!

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202211_80210.jpg
Luumupuun tauti? Asiantuntija vastaa
Minulla on ollut muutaman vuoden Laatokan Helmi -luumupuu. Tänä keväänä siihen ei tullut edes lehtiä. Viime vuonna puu antoi kolme ämpärillistä luumuja. Mikä syynä? Jatkaako ensi keväänä kasvuaan ollenkaan? Toinen luumupuu, Sinikka, kukki hyvin. Nyt osa luumuista punertuu ja tippuu maahan. Onko tauti iskenyt?
20138_36046.jpg
Nurmikon hoitaminen
eli mitä nurmikolle tehdään kylvämisen jälkeen...Kun siemenet on jyrätty maanpintaan kiinni, niin nurmialuetta kastellaan (itäminen nopeutuu, nurmikko vahvistuu). Se tapahtuu sumuttamalla vettä pieniä vesimääriä, jottei vesi vie mennessään siemeniä.Kastelua jatketaan niin, että maaperässä säilyy kosteutta noin 50 millimetrin verran. Kosteus pidetään koko itämisajan. Nurmikon itämisen jälkeen veden määrää voi lisätään kastelukertojen harvetessa. Illalla maaperästä haihtuu vähiten kosteutta, joten kastelu on hyvä ajoittaa siihen.Ensimmäinen leikkaus suoritetaan, kun ruohon pituus on 60-70 mm. Sopiva pituus leikkauksen jälkeen on 20-30 mm. Juuriston vahvistumisen vuoksi muutamalla ensimmäisellä leikkauskerralla nurmikon pituus jätetään pidemmäksi kuin muilla leikkauskerroilla.
20217_27599.jpg
Tee näyttävä ja kestävä istutus
Syksy on erinomaista istutusaikaa!Koristepensaiden, puiden, havujen ja marjakasvien taimivalikoima on nyt todella monipuolinen - ja alkusyksy on astiataimille myös parasta istutusaikaa! Maa on vielä lämmin ja kasvit ehtivät juurtua ennen talvea. Kuuma ja aurinkoinen keli ei rasita kasveja eikä istuttajaa ja kastelun suhteenkin on helpompaa! Syksyllä laitetut taimet ovat keväällä valmiit lähtemään nopeaan kasvuun.
20227_64914.jpg
Istuta taimet oikein
Taimien istuttaminen ei ole mitään salatiedettä, vaan jokainen kotipuutarhuri voi tarjota taimelleen mahdollisimman hyvän alun. Tässä artikkelissa vastataan 10 yleisimpään, taimien istuttamista koskevaan kysymykseen.
20078_6317.jpg
Syyskalkitus kannattaa
Kalkitus on yksi maanparannuksen kulmakivistä. Liian happamassa maassa ravinteet eivät ole kasville käyttökelpoisessa muodossa. Suomen maaperä on luonnostaan melko hapanta, ja lisäksi kalkkia kuluu kasvien käyttöön maasta vuosittain hurja määrä: n. 100 g/m². Kaikkien peltomaiden keskimääräinen pH-luku on n. 5,8, mutta kalkitsemattomien raivioiden pH on lähes poikkeuksetta alle 5:n. Happamuus vaihtelee maalajeittain. Alhaisimmat pH-luvut mitataan yleensä rahkaturpeesta ja korkeimmat hietasavilta. Ei siis turhaan puhuta säännöllisen kalkituksen tärkeydestä.
20219_72443.jpg
Varmista kasvien menestyminen - lue vinkit tästä
Pohjoisen puhuri ja maan routaantuminen saattavat helposti koitua kohtaloksi monille herkimmille kasvilajeille sekä Keski-Euroopassa jalostetuille kasvikannoille. Kovina talvina tututkin kasvimme saattavat olla vaarassa. Miten sitten voisimme auttaa niitä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton