• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kirjaesittely:Puutarhan parhaat perhoskasvit -kirja

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.01.2024
20084_10525.jpg

Puutarhan parhaat perhokasvit -kirja

Kirja esittelee noin 120 kasvia, jotka houkuttelevat tavalla tai toisella perhosia puoleensa. Mukana on mm. koristekasveja (yksi- ja monivuotisia), luonnokasveja, maatiaiskasveja ja yrttejä.

Esitellyistä kasveista löytyy sopivia lajeja niin puutarhaan, parvekkeelle kuin kesämökillekin - avomaalle ja ruukkuihin. Erikseen löytyvät listat mm. tuoksuvista, aikaisin kukkivista ja lääkintään käytetystä perhoskasveista.

Kirja mm.

  • kertoo perhosten ja kasvien jännittävästä yhteiselosta
  • antaa ohjeet perhosbaarin rakentamiseen
  • esittelee YLE:n Radion luontoillan asiantuntijana tutuksi tulleen Kauri Mikkolan kokemuksia ja vinkkejä.

Upeat kuvat, vankkaa tietotaitoa

Kirjan upeat kasvi- ja perhoskuvat ovat biologi Riku Cajanderin, kasvitieteilijä Pentti Alangon ja Puutarha.netin arvostetun jäsenen Olavi Niemen taidonnäytteitä.

20084_10564.jpg
20084_10563.jpg

- Kasvitieteilijä Pentti Alangon laaja tietämys ja innostuneisuus kasveista on ollut iso potku kirjan eteenpäin viemiselle. Hänen panostuksensa tekstin korjauksiin ja parannusehdotuksiin on ollut tärkeä. Myös perhoskasvien aateliarvon ansaitseva professori Kauri Mikkola on auttanut kirjan toteuttamisessa, kertoo Riku Cajander kirjan alkusanoissaan.

Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20232_80780.jpg
VINKKI: Idätä helposti styrox-lautan avulla!
Kokeile kuinka nopeasti, helposti ja siististi siemenet itävät styrox-lautalla! Lautta kääräistään vettä nostavaan ja pidättävään talouspaperiin, jolloin siemenet pysyvät koko ajan kosteina eikä sinun tarvitse huolehtia veden riittävyydestä. Idätyksen jälkeen pienet sirkkataimet voi siirtää kasvamaan vaikka pestyihin jugurttipurkkeihin.
2309_449370055_2013111104531.jpg
Tee koristeita jäästä ja lumesta
Jäädyttämällä vettä erilaisissa muoteissa ja muovailemalla lunta saat persoonallisia koristeita talviseen puutarhaasi. Katso ihan ensimmäiseksi kuvat ja inspiroidu!
20085_11226.jpg
Marketanpuistossa on piha- ja puistorakentamisen ideoita
Espoossa, Kehä III:n varrella sijaitseva Marketanpuisto on Suomen suurin näyttelypuisto. Se tarjoaa runsaasti ideoita pihan rakentajille ja kunnostajille. Sen lukuisat eri yritysten osastot ja näytepuutarhat antavat erinomaisen kuvan siitä, millaisia ratkaisuja suomalaisessa pihassa ja puutarhassa voi käyttää ja miten ne kestävät ajan hammasta aidossa ulkoympäristössä.
20229_79613.jpg
Taloyhtiön piha-alueet syyskuntoon
Vuodenajan vaihtuminen on taitekohta, joka muistuttaa tarkastelemaan taloyhtiön yhteisiä piha-alueita ja niiden kuntoa. Pikainenkin katselmus tuo esiin mahdolliset korjauksen kohteet.
202010_67070.jpg
Lisävaloa yrteille ja huonekasveille
Pimeänä vuodenaikana kaikki elävät kasvit hyötyvät lisävalosta, niin huonekasvit kuin yrtitkin. Voit nauttia tuoreista yrteistä ympäri vuoden, kun sijoitat ne sisätiloissa ikkunalaudalle ja huolehdit talvella riittävästä valonsaannista keinovalolla. Kasvien valontarve vaihtelee, mutta pimeään aikaan lisävaloa kannattaa antaa vähintään kahdeksan tuntia päivässä.
20236_49475.jpg
Nyt laitetaan mökin käymäläasiat kuntoon
Kuivakäymälä säästää vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. Kuivakäymälä mahdollistaa myös paikallisen ravinnekierron omalla mökkitontilla, kun kuivakäymälään kertyvät ravinteikkaat jätökset voidaan hyötykäyttää oman puutarhan lannoitukseen. Kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään – pakastava tai polttava käymälä on helppo asentaa sisätiloihinkin!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton