• Etusivu
  • Kasvillisuus

Kiveys laajentaa elintilaa ja pidentää kesäkautta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Betonituote Oy
Julkaistu 05.03.2009
20093_15374.jpg

Ruduksen muurikivillä onnistuvat siistit pengerrykset.

Monipuolinen tuotevalikoima

Kartano, Linna, Klassikko, Uni, Apila, Uni-Decor, Luostari, Patina, Roomalaiset sekä hienopestyt kivet… Rudus-pihakivien ja niitä täydentävien pihanrakennustuotteiden valikoima on monipuolinen, ja siinä on huomioitu asiakkaiden toiveet ja muuttuneet tarpeet. Reunamuotoiltujen kivien ilme on monipuolinen, niiden kuormituksen kestäminen on ylivoimaisen varmaa. Reunamuotoillut kivet kuten Apila-kivi, H-kivi, Unidecor-kivi ja Uni-kivi ovat parhaimmillaan yksilöllisessä pihassa. Kivien monimuotoisuus edistää niiden pysymistä paikallaan, silti ladontatyö on yhtä helppoa kuin suorareunaisilla kivillä. Kivien kaunis muotoilu tulee yleensä parhaiten esiin vasta paikoilleen ladottuna ja runsas värivalikoima auttaa löytämään ympäristöön sopivat värikokonaisuudet.

Suosituin Kartano-sarjatuote on edelleenkin Kartano-kivi. Sitä täydentävät erinomaisesti Linna-kivi ja Kartano-laatta. Yhdistelemällä em. kolmea kiveä saadaan lukematon määrä ladontakuvioita.

Omakotipihojen kestosuosikki on Luostari-kivi. Kapea kivi toimii hyvin erityisesti käytävillä, pitkittäin kulkusuuntaan asennettuna. Samaan sarjaan ja ladontoihin edellisten kanssa sopivat Ruohokivi ja Nurmikivi. Ruohokivessä on kahdella sivulla 15 mm avosauma, ja Nurmikivessä avosaumat kaikilla puolilla ja keskellä kiveä. Tällaisten kivien käyttö on vaivatonta ja edellyttää ainoastaan normaalia nurmikon hoitoa, kuten lannoitusta ja kastelua kuivana kautena.

Lisätietoa Rudus-pihakivistä...

Klassikko-kivisarjalla voi toteuttaa viuhka-, kaari- ja ympyräladontaa. Sarjassa on neljä erikokoista kaariladontaan sopivaa kiveä. Kivien pyöristetyt kulmat tuovat joustoa asennukseen.

Viisteettömien kivien etuna on pinnan tasainen ulkoasu, eikä sauma tunnu paljaan jalan alla. Alla esimerkkinä viisteetön Kartano-kivi.

Kivet oikealta vasemmalle: Kartano-kivi, graniitti Noppakivi ja Pengerkivi.
Kivet oikealta vasemmalle: Kartano-kivi, graniitti Noppakivi ja Pengerkivi.
Romanttisen keitaan tekijät alhaalta ylöspäin: Suorakaide Klassikko, reunalista, mukula- ja liuskekivet.
Romanttisen keitaan tekijät alhaalta ylöspäin: Suorakaide Klassikko, reunalista, mukula- ja liuskekivet.

Patinaa uusille tai iäkkäille pihoille

Patina-kiveä suositellaan uusille, uusvanhoille ja historiallisille pihoille. Myllyttämällä vanhennettu yleisilme luo vaikutelman pitkästä iästä ja arvokkuudesta. Patina-kivi on kaunis ja se on saavuttanut valta-aseman pihojen kiveyksenä juuri helppohoitoisuuden ja moni-ilmeisen ladonta- ja värimaailmansa ansiosta. Patina-kivi on erinomainen pihoihin, joiden halutaan erottuvan edukseen. Patinaa on saatavilla harmaana, mustana, punaisena ja punamustana. Kiehtovin ladonta saadaan sekoittamalla kaikkia värejä. Patina-kivessä on antiikkikiven tyylikkyyttä ja arvokkuutta.

Roomalaisesta ladonnasta, joka muodostuu kuudesta erikokoisesta, yhteensopivasta kivestä, voi toteuttaa luovia ja yksilöllisiä ratkaisuja. Siitä voi rakentaa rauhallisen, vaihtuvan ladontakuvion, joka on perinteikäs ja moni-ilmeinen. Kivien monet koot mahdollistavat lyhyet saumauslinjat.

Roomalaisella ladonnalla saa vaihtelevan, tyylikkään ja helppohoitoisen kokonaisuuden.
Roomalaisella ladonnalla saa vaihtelevan, tyylikkään ja helppohoitoisen kokonaisuuden.

Päällystettä nopeasti laajallekin alueelle

Pinnaltaan sileät betonilaatat sopivat parhaiten rauhallisten polkujen ja laajojen pintojen päällysteiksi, joihin kohdistuu vain kevyt kuormitus. Räystään alla, sokkelin vieressä käytettynä laatoitus ohjaa sadevedet kauemmaksi, jotta ne eivät imeytyisi maahan rasittamaan salaojia.

Pesubetoni- ja rouhepintaisten laattojen hyvä kitka ja vaihteleva pintastruktuuri antavat ladonnalle mielenkiintoisen ilmeen. Viileällä ilmalla pinta tuntuu jalkaterän alla lämpöiseltä väliin jäävän ilmakerroksen vuoksi.

Laadukkaat Rudus-pihakivet voi hankkia tehdasmyyntipisteistä tai kätevästi verkkokaupasta (24/7) osoitteessa: www.ruduskivikauppa.fi.

Lisätietoa Rudus-pihakivistä...

Rudus Betonituote Oy
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20094_16195.jpg
Pihakivillä toiminnallisuutta ja kauneutta pihaan
Hyvällä suunnittelulla pihasta saa lisää viihtyisää asuintilaa. Pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti. Pihakivi on oikea ratkaisu silloin kun haluaa pihasta näyttävän ja helppohoitoisen kymmeniksi vuosiksi.
20236_71336.jpg
Tiedätkö mitä kaikkea syötävää voi löytyä omasta pihasta?
Kun astut ovesta pihalle seuraavan kerran ja katsot pihaasi huokaillen, kuinka taas ovat rikkaruohot ja erilaiset luonnonkasvit villinneet kauniin pihasi, muista tämä: "Pihasta löytyy paljon syötävää." Monia luonnonkasveja voi syödä, käyttää mausteena ja muun muassa laittaa erilaisiin juomiin. Kuinka usein olet käyttänyt esimerkiksi voikukkaa erilaisissa salaateissa?
201810_54972.jpg
Ampiaispesäkisan voittajat
Esbau Oy:n elokuiseen ampiaispesä-kuvakilpailuun osallistui valtava määrä toinen toistaan mielenkiintoisempia kuvia pesärakennelmista. Tuomaristo ei voinut muuta kuin hämmästellä ampiaisten rakennustaitoja sekä pesänrakennuspaikkoja! Moni lähikuva myös suorastaan hurmasi kauneudellaan; ovat ne melkoisia rakentajia.Esbau kiittää kaikkia kuvansa lähettäneitä ja onnittelee voittajia. Voittajiin on otettu yhteyttä ja palkinnot lähtevät pian saajilleen. Myös Puutarha.net osallistuu kiitoksiin ja onnitteluihin!
akkukäyttöinen sumutinpullo puutarhurin kädessä ja hän suihkuttaa marjapensasta
Sumuttimet siirtyivät nyt akkukaudelle
Sumuttimen käsittely saattaa käydä ranteiden ja sormin päälle. Kätevät akkusumuttimet ovat helppo ratkaisu käsien väsymiseen. Pienet sumupartikkelit leviävät hetkessä suurelle alueelle ilman jatkuvaa pumppaamista. Painat vain nappia.
20091_14784.jpg
Johdoton akkupensasleikkuri säästää aikaa ja vaivaa
Kuusiaitaa on perinteisesti leikattu kevättalvella, suojasäällä, ennen uuden kasvun alkua. Aita kannattaa leikata ylöspäin kapenevaksi, jolloin se kerää talvella vähemmän lumikuormaa. Kuusentaimien latvat katkaistaan vasta, kun taimet ovat kasvaneet halutun korkuisiksi. Latvojen leikkaaminen hidastaa lopullisen korkeuden saavuttamista.Bosch-akkupensasleikkurit toimivat ilman sähköjohtoa. Ne katkaisevat jopa keskipaksut oksat nopeasti, koska terästerän leikkuureuna on timanttihiottu. Näin taataan siisti leikkuujälki. Keveys ja kätevä muotoilu helpottavat osaltaan työskentelyä.Vakiovarusteena toimitettavat litiumioniakut turvaavat pitkän käyttöajan, ja älykäs anti-blocking-toiminto takaa voimakkaan ja lukkiutumattoman työskentelyn.Lisää pensasleikkureista...
20232_69131.jpg
Chiliruokia moneen makuun
Chiliä kannattaa käyttää rohkeasti erilaisten ruokien maustamiseen. Chiliä on olemassa monenlaisia lajikkeita, hyvinkin miedosta erittäin tuliseen lajikkeeseen. Chiliä löytyy myös monia eri sävyjä. Monet pelkäävät käyttää chiliä ruuassaa, juurikin sen tulisuuden vuoksi, mutta eiköhän 200 lajikkeen joukosta löydy jokaiselle oma lempilajike. Kokeile! ...Joten ei muuta kuin potkua ruokiin ja nauttimaan makuelämyksistä. Tässä muutama herkkuvinkki matkaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton