• Etusivu
  • Rakentaminen

Kolme tapaa käyttää värejä joulusisustuksessa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.10.2022
202012_67848.jpg

Tummansinisiä ja viininpunaista, vanhaa metallia, ruostetta, skandinaavista minimalismia, neutraaleja hempeitä sävyjä ja puisia elementtejä. Ehkä jopa kirkkaiden värien niin kutsuttua ilotulitusta. Kestävä kehitys, kierrätys ja ekologisuus on päivän sana ja nyt myös tämänkin joulun olennainen sisustustrendi. Mitä värejä joulu voisi sisältää ja miltä se näyttää?

Koristeet metsästä ja puutarhasta

Värit: sammaleenvihreät, vaaleat puut, harmaat beiget, antiikin valkoinen, hopea, teräs

Pihalta ja metsästä on hyvä aika keräillä tarvikkeita joulukoristeisiin. Oksista, kävyistä, varvuista, jäkälästä ja sammaleesta saa tehtyä erikoisia, minimalistisen kauniita kransseja tai kynttilän koristeita. (Kysy lupa keräämiseen maanomistajalta; jokamiehenoikeudet eivät kata kaikkea) Nämä koristeet voit vaikka polttaa joulun jälkeen tai laittaa kompostiin. Luonnollisen joulutuoksun saat painamalla neilikoita appelsiiniin ja asettele käpyjen kanssa pöytäkoristeeksi. Kiehauta kuumassa vesipadassa esimerkiksi kanelia, neilikoita ja appelsiinin kuoria. Anna hautua puolisen tuntia ja nauti jouluisista tuoksuista.

Luonnonläheisiä värejä: vihreää ja vaalean ruskeaa
Luonnonläheisiä värejä: vihreää ja vaalean ruskeaa

Ullakon aartet

Värit: pastellin pinkki, mintunvihreä, valkoinen, vaaleanharmaa, hopea

Nyt kannattaa kaivaa esiin kaikki vanhemmilta tai isovanhemmilta saadut joulukoristeet. Ne tuovat mieleen kauniita muistoja ja säästävät pitkän pennin, puhumattakaan niiden luontoa säästävästä vaikutuksesta. Aina ei kaiken tarvitse olla juuri kaupasta hankittua. Vanhoista koristeista saat hyvin tuunattua jotain aivan uutta. Esimerkiksi kalkkimaalilla saat aikaan muodikkaita mattapintoja ja spray maalilla vaihdat helposti ja nopeasti koristeiden väriä.

Vanhanajan haaleita pastelleja
Vanhanajan haaleita pastelleja

Ylellisiä värejä

Värit: viininpunainen, tummansininen, ruskea, musta, tummanharmaa, kulta, ruoste

Ruosteiset ja sameat metallit ovat tänä jouluna muodissa. Vanhoista kanaverkoista ja rautalangoista saa tehtyä mitä mielikuvituksellisimpia joulukoristeita. Mitä patinoituneempi, sen parempi. Ne muotoutuvat helposti trendikkään minimalistisiksi koristeiksi. Väännä rautalangasta muutama kierros kranssin pohjaksi. Kiinnitä siihen muutama käpyinen havunoksa, kanelitanko, paljaita koivunoksia tai kanervan kukintoja.

Runsaita, tummia ja ylellisiä värejä
Runsaita, tummia ja ylellisiä värejä

Valitsitpa minkä tahansa sisustustrendin tai koristelet joka vuosi samaan tapaan, joulukoristeet tekevät ihmiset iloisemmiksi ja tutkimuksen mukaan jopa onnellisemmiksi. Koristele asuntosi omien mieltymyksiesi mukaan ja tartu lämpimään tunnelmaan hyvissä ajoin!

Lue vinkit myös vaihtoehtoisista joulukuusista

Rakentaminen
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.
20204_63785.jpg
Mitkä ominaisuudet edesauttavat männyn käyttöä sisätiloissa?
Varjossa viihtyvä alueiden valtaajaKuusella on osa kulttuuriperinteessämme. Kuusta on pidetty toisaalta uhkaavan synkkänä, mutta taas toisaalta suojaavana. Synkkä hahmo pimeässä, mutta suojana esimerkiksi sateella. Kuusta tuodaan sisälle talven pimeimpänä aikana esimerkiksi joulukuuseksi samalla tuoden toivoa ja vihreyttä. Hautausmailla taas kuusenhavuja on käytetty arkun ja haudan koristeena symboloimassa ikuisuutta.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
20235_81957.jpg
Aronian alasleikkaaminen? Asiantuntija vastaa
Leikkasin 4–5 vuotta vanhan pensasaita-aronian alas 10–20 cm mittaan. Aitaa ei ole hoidettu koko aikana, kasvu on ollut osassa kohtaa runsasta ja osassa kitua. Leikkaus ajottui ehkä hieman liian myöhään, oksat olivat jo hieman versoneet. Lähteekö aronia vielä kasvamaan vai kuoleeko?
20233_69709.jpg
Kurkun maailmanennätys taas Suomeen
Suomalaiset vihannesviljelijät ovat vuonna 2020 ylittäneet ensimmäisinä maailmassa huiman sadan kilon keskisadon vuodessa. Luonnonvarakeskuksen (Luke) kokoamien tietojen mukaan uusi ennätysluku on noin 102 kiloa kurkkuja yhdeltä kasvihuoneneliömetriltä yhden vuoden aikana.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton