• Etusivu
  • Kasvillisuus

Raparperipiirakka toscakuorrutteella

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.08.2021
20216_71159.jpg

Raparperipiirakka toscakuorrutteella

Löytyykö pakastimestasi valmiiksi kuorittua ja pilkottua raparperia, etkä oikein keksi mitä niistä valmistaisit? Oletko kokeillut raparperipiirakkaa toscakuorrutteella? Tämä piirakka on takuuvarma hitti jälkiruokapöytään minkä tahansa juoman seuraksi. Muistathan sulattaessasi raparperit, valuttaa ylimääräinen neste pois ennen raparperipalojen lisäämistä piirakan päälle.

Raparperipiirakka toscakuorrutteella

Kokonaisvalmistumisaika: 45 min (sis. valmistelun 25 min), 1 pyöreä iso piirakka, n. 12:lle (halkaisija 28-30 cm)

Tämän raparperipiirakan salaisuus on kuohkea taikina, raikkaat raparperipalat ja nämä yhdistettynä makeaan ja rapsakkaan toscakuorrutteeseen.Tässä toscakuorrutteeseen on lisätty perinteisen mantelin lisäksi kauralesettä, joka tekee piirakan hieman kuohkeammaksi.

Mitä tarvitset?

Pohja
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
75 g margariinia tai sulatettua voita
2 rkl kermaa tai maitoa

Vuoan voiteluun
2 rkl margariinia tai voita
2 rkl Myllyn Paras Kauraleseitä

Täyte
½ l raparperinpaloja

Kuorrutus
75 g margariinia tai voita
¾ dl sokeria
1 dl manteleita rouhittuna (75 g)
1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
1 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 rkl maitoa, maitojuomaa tai kauramaitoa

(Lisäksi
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta)

Vinkki
Voit valmistaa piirakan myöhemmin kesällä happoisia marjoja käyttäen.

20216_71167.jpg

Valmistusohje:

  1. Voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele sille kauraleseitä niin, että voitelu peittyy kokonaan.

  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet vehnäjauhoista, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi, sekoita mukaan vielä loput jauhot. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

  3. Kuori ja leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele ne piirakkataikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 minuuttia puolikypsäksi.

  4. Valmista pohjan paistumisen aikana kuorrutus. Sulata rasva ja sokeri kattilassa, lisää karkeiksi rouhitut mantelit, kauraleseet ja vehnäjauhot sekä maito. Sekoita täytteestä tasaista.

  5. Ripottele kuorrute kuumana puolikypsälle raparperipiirakkapohjalle ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia kauniin väriseksi.

  6. Raparperipiirakka on herkullista kuumana jäätelön tai kylmänä kuuman tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Ja ei kun herkuttelemaan....

20218_71980.jpg
https://reseptiklubi.myllynparas.fi/?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20213_68979.jpg
Mikä on Bokashi?
Bokashi – luonnollinen tapa tehostaa kasvuaKotitalouksissa syntyy eloperäistä biojätettä keittiöstä noin 0,5 kg henkeä kohden viikossa. Kaikkiaan noin kolmasosa kaikesta kotitalousjätteestämme on biojätettä. Ympäristötietoiselle kuluttajalle löytyy tänä päivänä lukuisia vaihtoehtoja biojätteen kompostointiin. Kompostointi on kierrätystä sen alkuperäisimmässä muodossa: biojätteeseen sitoutuneet ravinteet saadaan kompostoimalla takaisin kiertoon maanparannusaineena kasvien käytettäväksi, olipa kyse sitten kasvimaasta tai koristeistutuksista. Kodin komposti siis palauttaa maahan sen mitä sieltä on otettu.
20066_196.jpg
Kurpitsa
(Cucurbita)Kurpitsat ovat kurkun ja melonien sukulaiskasveja. Ne muodostavat suuria, joko pitkulaisia tai pallomaisia, kovakuorisia hedelmiä. Suurimmillaan ne voivat kasvaa jopa 50 kilon painoisiksi!Kurpitsan malto on joko keltainen tai voimakkaan oranssi. Sitä käytetään pääasiassa etikkasäilykkeisiin. Kurpitsaa voidaan toki myös raastaa ruokien lisäkkeeksi tai käyttää salaatteihin. Kurpitsaa voi käyttää myös lämpimien ruokien valmistuksessa. Se käy esimerkiksi keittoihin, patoihin ja suolaisten leivonnaisten täytteeksi. Kurpitsasta voi tehdä myös makeita piirakoita, marmeladeja ja jälkiruokia.Kurpitsat säilytetään viileässä, +8 - +12 asteen lämpötilassa. Kurpitsat ovat herkkiä etyleenille, joten niitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.
20232_69345.jpg
Näin kasvatat varhaisperunoita juhannuspöytään
Perunan kasvatukseen ei tarvita suurta pihaa, kasvimaata tai palstaa, vaan voit kasvattaa niin sanottua "ruukkuperunaa" myös parvekkeella tai terassilla. Kasvatusastian olisi hyvä olla noin 10 litraa – tarkoitukseen sopii vaikka pohjasta rei’itetty ämpäri.
20239_82988.jpg
Edullinen, mutta arvokas porkkana
Porkkanan oranssi väri tulee karotenoideista, erityisesti beetakaroteenista, joka muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi. Riittävä A-vitamiinin saanti huoltaa ihoa, limakalvoja ja näkökykyä ja väitetäänpä vanhenemisen seurauksienkin vähenevän. Antioksidanttina beetakaroteeni suojaa soluja ulkoisilta rasitteilta, esimerkiksi ihosoluja auringon säteiltä.
20237_82628.jpg
Viikon kysymys: Miten isotuomipihlaja tulisi leikata?
Pihassamme on isotuomipihlaja-aita, joka on päässyt kasvamaan noin 4 metriseksi. Aita ei ole enää alhaalta tuuhea eikä toimi näkösuojana naapurin kanssa kuten sen olisi tarkoitus. Onko sitä mahdollista hoitaa kyseisestä lähtötilanteesta niin, että se pidettäisiin jatkossa noin 2 metrin korkeudessa ja se tuuheutuisi alhaalta asti, mutta sitä ei leikattaisi koskaan täysin alas vaan se säilyisi näköesteenä?
200911_19420.jpg
Keskustelupalstan ohjeet
Mistä voin muokata omaa profiiliani?Paina välilehteä "Keskustelut" ja klikkaa ylärivin linkkiä "oma profiili". Näet myös foorumilla aina omien viestiesi kohdalla pikalinkin omaan profiiliin. Muut eivät näe sitä sinun kohdallasi, vaan aina vain omalla kohdallaan. Oma profiili -pikalinkkiä ei voi itse poistaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton