TAKAISIN

Syyslannoituksen aika on nyt

Julkaistu: 7.7.2019
Biolan Syksyn pk-lannoitetta saa myös kätevässä 5,5 litran pakissa.Biolan Syksyn pk-lannoitetta saa myös kätevässä 5,5 litran pakissa.

Heinä-syyskuu on oikea aika antaa monivuotisille kasveille syyslannoitus. Syyslannoitus parantaa kasvien talvenkestävyyttä ja lisää seuraavan vuoden kukintaa ja satoa.

Syyslannoitukseen käytetään rakeistettua Syksyn PK-lannoitetta. Se sisältää eloperäisessä muodossa olevaa fosforia ja kaliumia sekä hivenravinteita.

Kalium vahvistaa kasvia talven kylmyyttä vastaan ja fosfori lisää seuraavan vuoden kukkasilmujen muodostumista - ja siten parantaa seuraavan vuoden kukintaa ja satoa. Syksyn PK-lannoitteessa ja Syyspanoksissa ei ole lainkaan kasvien talvilepoon siirtymistä häiritsevää typpeä.

Suurille pensaille sekä hedelmä- ja koristepuille lannoite annetaan suoraan juuristoalueelle, mistä kasvi saa sen nopeimmin käyttöönsä. Puun aktiivisimmat juuret ovat yhtä kaukana rungosta kuin latvuksen uloimmat oksatkin. Puun ympärille maahan tehdään rautakangella reikiä, joihin lannoite sijoitetaan. Kastelu nopeuttaa lannoitteen liukenemista.

  1. Tee rautakangella reikä tai lapiolla syvä viilto maahan.
  2. Ripottele lannoiterakeet tehtyyn reikään.
  3. Polkaise jalalla reikä kiinni.
  4. Kastelu nopeuttaa lannoitteen liukenemista.

Perennoille lannoite voidaan levittää kasvin juurelle maanpintaan. Syksyn PK-lannoitteen rakeet harataan kevyesti pintamultaan tai katetaan ohuella kerroksella puutarhamultaa. Kastelu nopeuttaa lannoiterakeiden liukenemista.

Biolan Syksyn PK-lannoitteen oikea annostelu

Biolan Syksyn PK-lannos parantaa talvenkestoa ja parantaa tulevan kesän kukintaa!Biolan Syksyn PK-lannos parantaa talvenkestoa ja parantaa tulevan kesän kukintaa!