• Etusivu
  • Kasvillisuus

Curuba (Passiflora mollissima)

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.03.2024
Curuba AdobeStock_80641004

Curuba

Curuba on yksi passionhedelmälajike. Se on kotoisin Andien ylätasangoilta Kolumbiasta ja on myös Kolumbian kansallishedelmä.

Curuba on lyhyen, suoran ja pyöreäpäisen banaanin näköinen, jonka takia se tunnetaan myös nimellä banana passionfruit. Sisus on tuoksuvaa, siemenistä hyytelöä. Curuban kuori voi olla vihertävä, kellanvihreä tai oranssinvärinen. Sisältä hedelmä on kuin muutkin passionhedelmät.

Curuba on maultaan aromaattinen, raikkaan makea. Siitä syödään malto siemenineen sellaisenaan tai sitä voi käyttää hedelmäsalaatteihin, kastikkeisiin ja juomiin sekä jogurttiin sekoitettuna tai jäätelön seuralaisena. Hedelmälihassa on runsaasti kovia siemeniä, jotka voi halutessaan erottaa puristamalla hedelmän sisuksen siivilän läpi.

Curubaa säilytetään +5…+10 asteessa. Tuottaa runsaasti etyleeniä

VINKKI: Kärsimyskukkien sukuun kuuluva curuba kasvaa ihan kotioloissakin; lue lisää Keskustelupalstalta. Onko joku saanut satoakin?

Kasvillisuus
hedelmä
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

202011_67548.jpg
Maistuisiko kolmen ruokalajin jouluillallinen?
Joululaulut raikuvat jo monessa kodissa ja tutut sävelmät hyräillään varsinkin ruokaa laittaessa. Nyt onkin hyvä hetki tutustua erilaisiin resepteihin, jos tänä jouluna loihtisi joulupöytään jotain tuttua herkkua ehkä aivan uudella tavalla. Istahda vaikka nojatuoliin kahvikupposen kanssa ja nappaa tästä parhaat ideat joulupöytääsi.
20238_65622.jpg
Sipulikukilla varmistat kevään kukkaloiston
Nyt on aika valita ja istuttaa kukkasipulit kevättä ajatellen. Pitkän talven jälkeen kaipaamme värejä ja niitä sipuli- ja mukulakasveissa onneksi riittää. Valkoiset lumikellotavautuvat jo lumihangelle. Keltaista tuovat narsissit, sinistä saat sinililjoilla, helmililjoilla, krookuksillaja kevätkurjenmiekoilla. Tulppaaneissa on miltei kaikki mahdolliset värit.
20237_82501.jpg
Miksi syreeni ei kuki? Asiantuntija vastaa
Muutin ja otin mukaan myöskin syreenini. Muuton jälkeen uudessa paikassa se ei ole kukkinut. Nyt siis kaksi kukkimatonta kesää.
20174_48819.jpg
Viherkatto on kaunis - ja tehokas hulevesien käsittelijä!
Hulevesien hallintaan kuuluu osana sadeveden pidättäminen jo katoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy.Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.
202310_83273.jpg
Kylvö- vai siirtonurmi?
Talo on jo valmistumassa, joten katseet siirtyvät pihatöiden pariin. Mitkä ovat siirtonurmen edut kylvönurmeen verrattuna?
20232_80865.jpg
Lannoituksella puutarha kukoistamaan!
Puutarhasta saamme ravintoa kaikille aisteille. Täyteläiset värit, herkulliset tuoksut ja mullan tuntu sormissa antavat rentouttavaa vastapainoa kiireiseen arkeen. Omasta puutarhasta saa lisäksi herkullista ja terveellistä maisteltavaa ruokapöytään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton