TAKAISIN

Persoonalliset lahjapaketit

Julkaistu: 18.1.2018
Harmittaako ostaa kaupasta joka vuosi uutta lahjapaperia, joka kaiken lisäksi menee heti käytön jälkeen suoraan sekajätteeseen? Ekologisempaa onkin hyödyntää kierrätysmateriaaleja - ja lopputuloksena onkin taatusti persoonallisia, kauniita lahjapaketteja (joita tuskin malttaa avata!)

 

Sopivia materiaaleja lahjojen paketoimiseen ovat esimerkiksi kukkapaperit, voima- ja pakkauspaperit, tapetinpalat, vanhojen kirjojen sivut jne. Foliolla saat juhlavaa tunnelmaa vaikka häälahjaan - ja jopa sanomalehden sivuihin voi lahjan kääräistä! Esimerkiksi sarjakuvasivut ovat hauskoja ja toki lahjan voisi kääräistä vaikkapa sisältönsä mukaan sisutus-/pukeutumis-/matkailuvinkkejä tarjoaviin sivuihin...

Lahjan voi kääräistä paperin sijasta myös kankaaseen. Esimerkiksi kaunis retrokangas innokkaan ompelijan lahjan kääreenä on taatusti osa lahjaa ja tulee myös hyödynnettyä. Myös useampia käyttökertoja kestävät kankaiset (ja paperisetkin) lahjapussit ovat vihreämpi valinta.

Pakkauspaperi (ja joulukoristeeet) uusiokäytössäPakkauspaperi (ja joulukoristeeet) uusiokäytössä

Pakettien koristelussa voi antaa mielikuvituksen laukata vapaasti. Papereihin voi leimata kuvioita ja koristeina käyttää luonnonmateriaaleja. Erilaisia nauhoja, naruja ja nyörejä voi käyttää melkein loputtomasti uudelleen. Pakettikortit voi askarrella vanhoista korteista, pakkauskartongista tai vaikka koivun kaarnasta tai pipareista!

Tapetinpalat kääreenä - ja katsohan myös nauhat!Tapetinpalat kääreenä - ja katsohan myös nauhat!

Jo lahjaa valitessa...

Jo lahjoja ostaessa kannattaa miettiä, mitä lahjansaaja todella toivoo tai tarvitsee. Turhan kapistuksen ostaminen uutena on ikävin vaihtoehto, joten pieni pohdinta on aina paikallaan. Onko aina myöskään pakko ostaa uutta vai voisiko vähän käytetty ja kestäväksi todettu tavara tai lelu olla jopa parempi vaihtoehto kuin uusi? Kukaan ei esimerkiksi kiellä kääräisemästä lapsen pakettiin vintiltä löytynyttä äidin vanhaa nukkekotia tai isän vanhaa junarataa! Moni aikuinen ilahtuu myös keräilyharrastuksensa mukaisista löydöistä...

Nostalginen lahja ihmiselle, jolla on jo kaikkea, on esimerkiksi hänen syntymävuotensa vuosikirjasta ”Mitä Missä Milloin”-sarjasta, joka irtoaa kirppikseltä yleensä muutamalla eurolla. Myös aineettomat lahjat, kuten erilaiset lahjakortit, ovat saajalle yleensä mieluisia. Lahjakortin voi askarrella myös itse ja tarjota sillä apua vaikka lapsenhoito-, siivous- tai hartiajumitusongelmaan.
 

Lahjalöytöjä kirpputorilta (tai omista varastoista)Lahjalöytöjä kirpputorilta (tai omista varastoista)

...ja lahjaa saadessa!

Omia lahjoja avatessa kannattaa suurimmat lahjapaperiarkit, kauniit rusetit ja pakettinarut jemmata seuraavaa käyttötarvetta varten. Myös pakettikortteja sekä joulu- yms. kortteja pystyy hyödyntämään, joten tallenna nekin tulevia paketointitarpeita odottamaan!

 

Vanhoja kukkapapereita kierrätysnauhoin ja koristeinVanhoja kukkapapereita kierrätysnauhoin ja koristein