TAKAISIN

Suojaudu legionella-bakteerilta lämminvesivaraajan avulla

Julkaistu: 22.7.2019

Legionellatartunta, eli legionelloosi on Legionella pneumophilan aiheuttama vakava keuhkokuume, jonka voi saada esimerkiksi pisaratartuntana suihkusta, porealtaasta tai kukkamullan käsittelystä. Bakteeri lisääntyy vesijärjestelmissä, joissa lämmin käyttövesi on alle 50 astetta. Ympäristöministeriö on määrittänyt lämpimän käyttöveden suositusasteen, mutta siitä huolimatta markkinoilla on laitteita, jotka eivät ole kyllin tehokkaita nostamaan veden lämpötilaa vaaditulle tasolle. Asentamalla itsellesi Bosch Tronic 4500T lämminvesivaraajan varmistut, ettei tämä haitallinen bakteeri elä sinun käyttövedessäsi.

Legionella-bakteeri pääsee lisääntymään putkistoissa, putkien liitoksissa ja tiivisteissä, jos lämmin käyttövesi on alle 50 astetta.Legionella-bakteeri pääsee lisääntymään putkistoissa, putkien liitoksissa ja tiivisteissä, jos lämmin käyttövesi on alle 50 astetta.

Tiesitkö?
​​​​​​​Legionella-bakteeri

 • Aiheuttaa vakavaa hengityselinsairautta, joka edellyttää sairaalahoitoa ja antibiootteja.
 • Lisääntyy lämminvesijärjestelmissä, joiden lämpötila on liian alhainen.
 • Tarttuu hengitysilman mukana.
 • Ei tartu suoraan vedestä, eikä ihmisestä toiseen.

Ongelmana alitehoiset käyttöveden lämmitysjärjestelmät

Legionelloosi ei ole yleinen, mutta Kansanterveyslaitoksen mukaan tartuntoja saadaan Suomessa vuosittain. Pääasiallinen syy on alitehoisen lämpimän käyttöveden lämmitysjärjestelmä.

Legionellaa vastaan ei ole rokotetta, mutta riskin voit minimoida esimerkiksi varmistamalla, että käyttövetesi ei sisällä bakteeria. Lämpimän käyttöveden tulee olla 55-65 °C. Alle 50 asteisessa käyttövedessä legionella-bakteerit voivat päästä lisääntymään vesijärjestelmissä, putkistoissa, putkien liitoksissa ja tiivisteissä, joista ne kulkeutuvat aerosolien mukana hengitysilmaan. Veden lämpötila on syytä testata mittaamalla se pintalämpömittarilla lämpökeskuksesta silloin, kun vettä valutetaan erityisen paljon.

Lämpötila on tärkeä vaikuttaja legionella-bakteerin kasvussa. Legionella-bakteerien ongelmallisuus terveydenhuollossa perustuu niiden pesiytymiseen ja lisääntymiseen teknisten järjestelmien vesissä. Laitteiden vesissä muodostuvien aerosolipisaroiden mukana bakteerit leviävät luontoon ja saattavat kulkeutua pitkiäkin matkoja ilmavirtojen ja tuulen mukana. Lämminvesijohtojen lämmönvaihtimet ovat yksi tärkeimmistä epidemian aiheuttajista.

Bosch Tronic 4500T sisältää anti-legionella-toiminnon

Tasaisesti 60 °C lämpöinen vesiympäristö ei enää sisällä eläviä legionellabakteereja. Tronic 4500T lämminvesivaraaja nostaa käyttöveden lämpötilan automaattisesti riittävän korkeaksi ehkäistäkseen legionella-bakteerin muodostumisen.

Laadukas Tronic 4500T on kevyt, tyylikäs ja helposti asennettava lämminvesivaraaja, joka suojelee sinua haitalliselta bakteerilta. Tämän lisäksi Tronic 4500T lyhentää lämmitysaikaa ja parantaa asumisviihtyvyyttä helppokäyttöisten ja luotettavien ominaisuuksiensa avulla. Se vastaa hyvin myös täydellisesti loma- tai vapaa-ajanasuntojen tarpeisiin, esimerkiksi jäätymissuoja-toimintonsa vuoksi.

Tekniset tiedot

Bosch Tronic 4500T

 • Helppokäyttöinen laite tyylikkäällä muotoilulla
 • Power Boost -toiminto lyhentää veden lämmitysaikaa
 • Digitaalinäyttö – tyylikäs ja käyttäjäystävällinen muotoilu
 • Kevyt, helposti asennettava laite
 • Anti-legionella-toiminto estää legionella-bakteerin muodostumisen
 • Jäätymissuoja-toiminto
 • Saatavilla kolme eri kokoluokkaa käyttötarpeen mukaan: 50l, 100l ja 150l
 • Kevyt (Malli 100l painaa vain 39kg)
 • Sisältää syöttösekoitusventtiilin

Bosch Tronic 4500T-lämminvesivaraaja

RAHTIVAPAASTI

Rakentaja.fi-verkkokaupasta


Verkkokauppaan >>