TAKAISIN

Veikeyttä pihaan pihakivillä: näin onnistut pihakiveyksen asennuksessa

Päivitetty: 21.10.2022

Oletko sinäkin kyllästynyt siihen, että kaikki kura kulkeutuu kenkien mukana sisätiloihin? Näyttääkö piha viimeistelemättömältä ja onko pihasi varmasti helppohoitoinen? Mitä kuulostaisi, jos päällystäisit pihan kauniilla pihakivillä ja saisit siitä toiminnallisesti tehokkaan ja helppokulkuisen? Oli toiveesi pihakivien suhteen millainen tahansa, saattaa ratkaisu sinunkin pihaasi löytyä Rakennusbetoni ja Elementti Oy:n valikoimista. 

Askelpolku 380 on veikeän näköinen.Askelpolku 380 on veikeän näköinen.

Valikoimista löytyy erilaisia värejä, muotoja ja ladontoja, joilla saadaan mm. hallittua tontilla syntyviä hulevesia vaikuttamalla niiden määrään ja laatuun - tyylikkyyttä ja leikkisyyttä unohtamatta. Pihakiveysten avulla voidaan esimerkiksi minimoida tontilta pois johdettavien hulevesien määrää imeyttämällä ne tontin maaperään.

Pihakiveyksen pohjat pitää tehdä hyvin

Yhä useampi haluaa pihaansa betonisia pihakiviä ja erilaisia betonilaattoja. Betoniset pihakivet ja -laatat ovat helposti asennettavia, helppohoitoisia, viimeistelevät pihan kuin pihan ja parhaassa tapauksessa pihakivillä viimeistelty piha nostaa koko kiinteistön arvoa.

Mikä tahansa suunnitelma onkaan pihakivien suhteen, pitää muistaa, että pohjatyöt pitää tehdä huolellisesti ja suunnitelmallisesti hyvillä tuotteilla. Varsinkin savimaa on korvattava hiekka- tai sorapitoisella maa-aineksella, tai jopa molempien sekoituksella. Tunnista siis maaperän laatu kun ryhdyt pohjatöihin ja huolehdi ettei se pääse routimaan. Routimisen estoon on olemassa useita eri vaihtoehtoja. Helpoimmalla pääsee, kun maaperä on hyvin vettä läpäisevää ja routimatonta, hiekkapitoista maata. 

Pihaa voi säväyttää erilaisilla pihakivivalinnoilla ja eri kokoisilla harkoilla

Rakennusbetoni ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä. Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.


Tutustu tarkemmin AKO Garden -tuotteisiin!

Pehmeän lämpimät värit ja -tuotteet

Rakennusbetoni ja Elementti Oy toi kaudelle 2021 uutuusväreinä hiekanruskeat sävyt sekä sekoitevärin hiekanruskea musta. Suuremmat Ventti-tuoteperheen koot ovat saaneet uutta väriä, tutustuhan näihin:


Ventti-Laatta on suurin Ventti-perheen kivi. Ventti -tuoteperhe on monipuolinen päällystekivien sarja, jossa kaikki tuotekoot ovat kerrannaisilta mitoiltaan yhteensopivia toistensa kanssa. Tämä mahdollistaa erilaisten ladontakuvioiden sommittelun. Nyt myös väriperhe laajenee lämpimiin hiekanruskean sävyihin. Nykyinen mustanpuhuva talomassa saa helposti piristystä ympäröivästä pihasta mustan kanssa yhteensopivista uutuusväreistä.

Amos Rex- taidemuseosta tutut apilanmuotoisen laatat ovat tulleet nyt myös valikoimaan. Harmaana ja mustana saatavana olevat kivet ovat persoonallisia ja taatusti uniikkeja pihan päällysteitä. Amos Rex Apilakivi soveltuu mainiosti myös hulevesien imeyttämiseen, koska kiven väliin jää noin sentin sauma, joka toimii vettä imeyttävä pintana. Kumpuilevat ja koverat muodot on mahdollista toteuttaa tällä tuotteella paremmin kuin suorakulmaisen mallisilla kivillä.

Myös taidemuseo Amos Rexistä tutut pihakivet on saatu myyntiin kuluttajille.Myös taidemuseo Amos Rexistä tutut pihakivet on saatu myyntiin kuluttajille.
Ako_Garden_Pihakivet_980x400

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan sinua?

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä. Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla viherkattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.

Haluaisitko sinäkin pihaasi AKO Garden-tuotteita?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntija ottaa yhteyttä mahdollisimman pian!