• Etusivu
  • Kasvillisuus

Raparperipiirakka toscakuorrutteella

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.08.2021
20216_71159.jpg

Raparperipiirakka toscakuorrutteella

Löytyykö pakastimestasi valmiiksi kuorittua ja pilkottua raparperia, etkä oikein keksi mitä niistä valmistaisit? Oletko kokeillut raparperipiirakkaa toscakuorrutteella? Tämä piirakka on takuuvarma hitti jälkiruokapöytään minkä tahansa juoman seuraksi. Muistathan sulattaessasi raparperit, valuttaa ylimääräinen neste pois ennen raparperipalojen lisäämistä piirakan päälle.

Raparperipiirakka toscakuorrutteella

Kokonaisvalmistumisaika: 45 min (sis. valmistelun 25 min), 1 pyöreä iso piirakka, n. 12:lle (halkaisija 28-30 cm)

Tämän raparperipiirakan salaisuus on kuohkea taikina, raikkaat raparperipalat ja nämä yhdistettynä makeaan ja rapsakkaan toscakuorrutteeseen.Tässä toscakuorrutteeseen on lisätty perinteisen mantelin lisäksi kauralesettä, joka tekee piirakan hieman kuohkeammaksi.

Mitä tarvitset?

Pohja
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
75 g margariinia tai sulatettua voita
2 rkl kermaa tai maitoa

Vuoan voiteluun
2 rkl margariinia tai voita
2 rkl Myllyn Paras Kauraleseitä

Täyte
½ l raparperinpaloja

Kuorrutus
75 g margariinia tai voita
¾ dl sokeria
1 dl manteleita rouhittuna (75 g)
1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
1 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 rkl maitoa, maitojuomaa tai kauramaitoa

(Lisäksi
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta)

Vinkki
Voit valmistaa piirakan myöhemmin kesällä happoisia marjoja käyttäen.

20216_71167.jpg

Valmistusohje:

  1. Voitele iso piirakkavuoka rasvalla ja ripottele sille kauraleseitä niin, että voitelu peittyy kokonaan.

  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet vehnäjauhoista, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja maito, sekoita tasaiseksi, sekoita mukaan vielä loput jauhot. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

  3. Kuori ja leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele ne piirakkataikinan päälle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 minuuttia puolikypsäksi.

  4. Valmista pohjan paistumisen aikana kuorrutus. Sulata rasva ja sokeri kattilassa, lisää karkeiksi rouhitut mantelit, kauraleseet ja vehnäjauhot sekä maito. Sekoita täytteestä tasaista.

  5. Ripottele kuorrute kuumana puolikypsälle raparperipiirakkapohjalle ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia kauniin väriseksi.

  6. Raparperipiirakka on herkullista kuumana jäätelön tai kylmänä kuuman tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tutustu myös muihin resepteihin, herkkuja riittää!

Ja ei kun herkuttelemaan....

20218_71980.jpg
https://reseptiklubi.myllynparas.fi/?utm_source=puutarha.net&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20239_83060.jpg
Pihakivet: Luo käytännöllinen ja viihtyisä piha-alue
Pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti.
20208_65971.jpg
Monipuolinen pihan valaistus on leikkisä kokonaisuus
Toimivassa pihassa on tilaa monien asioiden tekemiseen. LedStoren valaisemassa pihassa valaistus on toteutettu monipuolisena kokonaisuutena, jossa vuorottelevat led-nauhavalaistus, led-seinävalot, pihapilarivalaisimet, spottivalaistus ja rappusvalaistus. Monipuolinen valaisimien käyttö vaikuttaa pihan tyylikkyyteen, tunnelmaan ja turvallisuuteen. Valaisimien väriksi on valittu musta, mikä sopii hienosti pihan rakenteisiin ja pintoihin. Valaistuksen säädettävyys ja himmennettävyys tuovat oman mukavuutensa valaistuksen käyttöön.
20226_46018.jpg
Olisiko tuijasta aidaksi?
Haluaisimme havuaidan, mutta perinteisen kuusiaidan sijasta olemme mieltyneet tuijiin. Mitä meidän tulisi tietää tuijista?Tuijista saat mainiosti kasvatettua joko leikattavan tai vapaasti kasvavan aidan.Tuijat pitävät tuoreesta maasta ja viihtyvät parhaiten hieman varjoisammassa paikassa. Aurinkoisemmallakin paikalla ne menestyvät, mikäli maan kosteusolot ovat otolliset ja taimet on ensimmäisten keväiden ajan suojattu paahteelta.Istutusetäisyys riippuu siitä haluatteko tiiviin, leikatun aidan vai selkeästi eri yksilöistä rakentuvan tuija-aidanteen. Yleensä leikattava aita kasvatetaan pienemmistä taimista, jolloin saadaan tiheä ja tiivis kasvusto säännöllisin leikkauksin. Taimien koosta riippuen leikattavien aitataimien istutusetäisyys vaihtelee (1–3 kpl metrille). Isoja taimia on sääli lyhentää (ja se olisi rahan haaskaamistakin), joten sellaisia kannattaa hankkia vain yksilöpuiksi tai vapaasti kasvavaan aidanteeseen.Lannoittaa voidaan keväällä havukasveille sopivalla lannoitteella.
202210_73683.jpg
Tunnetko maalajit?
Maalajit jaetaan kivennäismaalajeihin ja eloperäisiin maalajeihin. Kivennäismaalajit ovat muodostuneet kallioperästä. Eloperäiset maalajit ovat syntyneet kasvien ja pieneliöiden jäänteistä.
20228_36227.jpg
Kasviesittely: Syysleimu ilahduttaa pitkälle syksyyn
Vaikka useimmat muut puutarhan monivuotisista kasveista alkavatkin jo näyttämään aikansa eläneiltä, niin yksi kasviryhmä kukkii vielä pitkään upeana ja näyttävänä. Syysleimujen kaunis kukinta on alkanut aurinkoisilla paikoilla jo heinäkuun puolella ja väriloisto jatkuu vielä pitkälle syksyyn.
20125_30647.jpg
Katse kukkapenkkeihin; miltä näyttää?
Uudet kiinteistön omistajat - ja jotkut jo pidempäänkin sillä asuneet - kaipaavat helposti konkreettisia neuvoja pihapiirinsä kunnostamiseen. Tähän tarpeeseen vastaa Piha kuntoon -artikkelisarja, jonka viidennessä osassa laitetaan kukkapenkit ja istutusryhmät kuntoon.Sarja sisältää seuraavat osat: OSA 1/6: Katse puihinOSA 2/6: Pensaat siisteiksiOSA 3/6: Nurmimatto reheväksiOSA 4/6: Hyötypuutarhan parannusOSA 5/6: Kukkapenkit kauniiksiOSA 6/6: Katse kokonaisuuteen

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton