TAKAISIN

Mikä tämä punainen kukka on? Asiantuntija vastaa

Päivitetty: 17.3.2023

Tämä on kasvaa Oulussa. En löytänyt netistä hakusanalla "punainen kukka".

Lukijan kuva kysymykseen.Lukijan kuva kysymykseen.

Puutarhamyymälä Muhevaisen vastaus:

Kuvassa on käsittääksemme kehtokuusama, Lonicera involucrata. Se on 1–3 m korkeaksi kasvava pensas, jota käytetään mm. verhopensaana. Se viihtyy monenlaisilla kasvupaikoilla auringosta varjoon. Terve ja helppohoitoinen pensas menestyy Oulun korkeudella ja vähän pohjoisemmassakin.

Kuvan punainen kukka ei ole kukka lainkaan, vaan ne ovat kukan tukilehtiä. Itse kukat ovat keltaiset ja torvimaiset ja kuvan kasvista ne ovat jo lakastuneet. Kyseessä saattaa olla 'Satu'-lajike, jolla on erityisen punaiset tukilehdet eli "kehto". Lajin tukilehdet ovat vaaleammat, ehkä hieman punertavat. Liitteessä kuva pensaan aika vaatimattomista kukista.

Kuva: iStockKuva: iStock

Kehtokuusamaa kutsutaan englanniksi usein twinberryksi. Kuvassa tukilehtien keskellä olevista kahdesta sikiäimestä muodostuu kaksi mustaa marjaa rinnakkain, ikään kuin kaksosiksi. Marjat eivät ole syötäviä.

Puutarha.net_uutiskirjeen banneri_940x250px-2

Onko sinulla kysyttävää?

Puutarhanhoitoon ja pihakasveihin liittyvissä kysymyksissä sinua palvelee alan asiantuntija Puutarhamyymälä Muhevainen Oy. Muistathan, että yksi kysymys per kysyjä.

Kysy uusi kysymys>>

Tuleehan sinulle jo Puutarha.netin uutiskirje?

Puutarha.net -uutiskirje toimitetaan kahdesti viikossa, suoraan sähköpostiin.

Tilaa uutiskirje


Hyödynnä myös kasvikortistoa

Kasvikortisto on yksi Puutarha.netin suosituista Jäsenpalveluista – ja jäsenyyshän on aivan ilmaista. Kasvikortistosta löytyy tietoa jo yli 1400 Suomessa menestyvästä kasvista; pihan ja puutarhan kasveista, luonnonkasveista sekä myös huonekasveista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen sekä tieteellisen nimen lisäksi runsaasti tietoa, kuvia ja ohjeita kyseisestä kasvista.

Puutarha.netin Kasvikortisto onkin mainio apuväline pihan suunnittelussa, kasvien tunnistamisessa ja valinnassa – sekä hoidontarpeen määrittelyssä!

72078