TAKAISIN

Inspiraatiota oman unelmaterassin hankintaan Loviisan Asuntomessuilta
Lasiterassi on ylellinen aitiopaikka kimmeltävän meren ihailulle

Julkaistu: 24.7.2023

Tämän vuoden asuntomessut järjestetään yhdessä Suomen kauneimmista pikkukaupungeista, nimittäin 15 000 asukkaan tunnelmallisessa ja historiallisessa Loviisassa. Loviisan Asuntomessujen Kunigattarenrannan alue on ainutlaatuinen paikka oman unelmakodin rakentajille. Jokaisessa kohteessa on merinäköala ja toinen toistaan persoonallisempia ratkaisuja toimivan arjen pyörittämiseen ja rentouttavan vapaa-ajan viettämiseen. Osa kohteista on kodin lisäksi asujansa työpiste, joten puitteet on oltava kunnossa työn, arjen ja vapaa-ajan yhdistämiseen. Kurkistetaanpa millaisia messukohteita muun muassa Lumon on päässyt rakentamaan yhdessä kaihtimia valmistavan tytäryhtiönsä Visorin kanssa. 

Kohde 15 Queen's stone on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde. Kohteessa on yhdistetty upeasti erilaisia materiaaleja, korostaen luonnollista sävymaailmaa muun muassa näyttävillä viherkasveilla.Kohde 15 Queen's stone on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde. Kohteessa on yhdistetty upeasti erilaisia materiaaleja, korostaen luonnollista sävymaailmaa muun muassa näyttävillä viherkasveilla.

Lumon on mukana Loviisan Asuntomessuilla

Lumonin lasituksiin ja tytäryhtiö Visorin kaihtimiin pääsee tutustumaan  ilahduttavan monessa messukohteessa.

Löydät tuotteita seuraavista kohteista:

  • Kohde nro 1, SNUGG Studio (parvekelasitus)
  • Kohde nro 2, SNUGG Home (parvekelasitus)
  • Kohde nro 3, Kannustalon Iso Maininki (parvekelasitus ja -kaihtimet)
  • Kohde nro 4, Kannustalon Pikku Maininki (parvekelasitus ja -kaihtimet)

Visorin kaihtimia löytyy yllä olevien kohteiden lisäksi:

Linkistä pääset tutustumaan kohteen Instagram-tiliin (Huom! Instagram saattaa vaatia sisäänkirjautumisen.).

Lumonin asiantuntijat ovat tavattavissa kohteessa 21, koko asuntomessujen ajan.


Tässä muutama poiminta messukohteista:

Queen's stone (kohde 15) on moderni, rouhea ja aikaa kestävä koti hulppealla lasiterassilla

Tämä innovatiivinen, vastuullisilla ja ympäristöä kunnioittavilla, kestävillä sisustusratkaisuilla varustettu messukoti hurmaa taatusti jokaisen kävijän. Queen's stone on täystiilitalo, joka on rakennettu säänsuojaan ympäri talon suojaavilla Lumon-lasiterasseilla. Jokaiseen ikkunaan on asennettu lisäksi Visor-kaihtimet, jotta valon tuloa tai yksityisyyttä voi säädellä halutulla tavalla koska vain. 

Queen's stonen lasiterassille on saatu sijoitettua monta toimintoa (kuva: Jaakko Lukumaa)Queen's stonen lasiterassille on saatu sijoitettua monta toimintoa (kuva: Jaakko Lukumaa)

Kotia asuttaa kaksi aikuista, mutta tilaa on suunniteltu ruhtinaallisesti perheen jälkikasvun vierailuille sekä ystävien kanssa oleskeluun. Talo on kaksikerroksinen ja kodissa on 151 neliön verran tilaa oleskeluun. Pariskunnan mukaan talon yläkerta on niin kutsuttu selviytymiskerros, koska sinne sijoittuvat kaikki oleelliset toiminnot ja huonetilat, poikkeuksena sauna. Koti on asujilleen täydellinen kohde sijaintinsa ja lopullisen muotonsa ansiosta. Luonto on lähellä joka suunnassa. 

Queen's stonen isolla lasiterassilla mahdollistuvat niin ruoanlaitto (erillisten liukuovien takana), ruokailu jykevän ruokailuryhmän ääressä kuin myös nautinnolliset illanvietot takkatulen ääressä. (Kuva: Jaakko Lukumaa)Queen's stonen isolla lasiterassilla mahdollistuvat niin ruoanlaitto (erillisten liukuovien takana), ruokailu jykevän ruokailuryhmän ääressä kuin myös nautinnolliset illanvietot takkatulen ääressä. (Kuva: Jaakko Lukumaa)

Finnlog WisdomHouse (kohde 16) on tunnetun kirjailijan persoonallinen atriumtalo

Tämä kirjailija Tommy Hellstenin 161 neliöinen unelmakoti on rakennettu ja suunniteltu täydellä rakkaudella luontoa kunnioittaen. Talon sydän on ehdottomasti suojaisa atriumpiha, jonka ympärille kodin muut tilat on suunniteltu U:n muotoisesti. Atriumpihainen CLT-talo WisdomHuse on persoonallinen muunnos Tuusulan Asuntomessuilla ihastuttaneesta Hetena-talomallista. 

Finnlog WisdomHousessa yhdistyvät luonnollisesti monet materiaalitFinnlog WisdomHousessa yhdistyvät luonnollisesti monet materiaalit

Talossa on suuret ikkunat kautta talon ja terassi avautuu upeasti meren suuntaan. Sisätiloissa nähdään modernia arkkitehtuuria muun muassa aitiumpihan muodossa ja lämminsävyistä massiivipuuta. Sisustuksesta on vastannut Iloa360-suunnittelutoimiston Heli Virtanen.

Atriumpiha on itsessään jo näyttävä kohde vierailtavaksi. Lumon-lasitukset viimeistelevät kokonaisuuden upeasti.Atriumpiha on itsessään jo näyttävä kohde vierailtavaksi. Lumon-lasitukset viimeistelevät kokonaisuuden upeasti.

Tummanpunainen Karpalo (kohde 21) erottuu muista kohteista upealla lasiterassillaan

Läheiseen metsäalueeseen tontillaan rajoittuva Karpalo on 203 neliöinen ylväs kokonaisuus, jossa katse kohdistuu etenkin talon kahdelle sivulle ulottuvaan lasiterassikokonaisuuteen. Karpalon julkisivussa ja pihamateriaaleissa esiintyvät värisävyt jatkuvat luonnollisesti myös kodin sisäosissa. Visor-kaihtimilla voidaan lisäksi säädellä luonnonvalon pääsyä tarpeen mukaan, ylös- ja alaspäin liikuteltavilla kaihtimilla.

Visor-kaihtimet ovat osa jokaista ikkunapintaa. (Kuva: Jaakko Lukumaa)Visor-kaihtimet ovat osa jokaista ikkunapintaa. (Kuva: Jaakko Lukumaa)

Karpalo toimii asujilleen paitsi kotisatamana merinäköalallaan, myös työtilana, perheen ja ystävien kokoontumispaikkana sekä lähimatkustamisen mahdollistajana. Talon pohjaratkaisu on suunniteltu perheen muuttuvat tarpeet huomioiden. Laajat ikkunapinnat tarjoavat luonnonvaloa runsaasti sisätiloihin ja lasitukset mahdollistavat olostaan nauttimisen säällä kuin säällä. 

Lumonin asiantuntijat ovat tavattavissa kohteessa nro 21 Karpalo asuntomessujen aukioloaikojen mukaisestiLumonin asiantuntijat ovat tavattavissa kohteessa nro 21 Karpalo asuntomessujen aukioloaikojen mukaisesti

Tervetuloa Loviisan Asuntomessuille 7.7.-6.8.2023 välisenä aikana!

Kiinnostuitko Lumon-lasiterasseista? Haluatko, että asiantuntija ottaa yhteyttä?